ANNONS

Akropolis

/
---I SAMARBETE MED TUI---

Hela Aten andas historia, hela Grekland om jag ska vara ärlig, överallt ser du spår av en historisk tid och det behövs inga museumbesök för att se detta på riktigt. När jag fick vårt program för resan tillsammans med Tui/Fritidsresor till Grekland var där en sak som gjorde mig mest glad. Ett besök på Akropolis som är en stad och ett kulturarv och centrum för Aten som började byggas 467 f.kr. Staden började på den höga klippan som skydd från anfall. Sedan fortsatte bebyggelsens nedanför klippan.

Vår Guide sa att den bästa tiden på dagen för ett besök på Akropolis är på eftermiddagen eftersom det är mindre med folk där då. Vi var där i cirka två timmar när vi var där. Vi hade säkert kunnat stanna kvar ännu längre men tiden är alltid pressad på pressresor. Du måste vara beredd på att du får ett ordentligt motionspass i den varma Greklandssolen tillsammans med massor av andra turister. Det kostar 12 euro att komma in men om du väljer ett tredagarspass. Då får du även besöka massor av andra museum och det kostar 20 euro. Köp med dig dryck för det finns inte på toppen.

Du kan hyra iPads där du kan längs upplevelsen se hur Akropolis har sett ut en gång i tiden. Jag använde inte min eftersom jag hade fullt sjå med att uppleva och ta kort. Längs hela Akropolisberget står det massor av vakter, du får absolut inte röka på plats och för guds skull försök dig inte på att dansa för då blir du utkastad. Det är väl bra när du är på platsen där demokratin tog fart och en plats för dans, teater och underhållning. =)

Förutom Akropilis som är den största turistattraktionen finns Lykabettos som är Atens högsta berg, Olympen där de romerska gudarna hade sin boning, Vouliagmeni där det de fina stränderna, och klubbarna finns med jet-set besökarna och till sist Kerameikos som är keramikens högsäte. Jag kan inte berätta så mycket om det eftersom vi aldrig var där.

I och med att Fritidsresor nu blir en del av Tui group kommer utbudet att breddas med flera nya roliga destinationer, visst hoppas vi på Aten som ett resmål?

dsc02244

Detta är utsikten från det hotell vi bodde på, solen smög sig fram och lyste upp det praktfulla Akropolis. Så otroligt vackert och storslaget.

aten15

Här möter vi upp vår guide som tog med oss på ett riktigt äventyr

aten16

Men ärligt, hur otroligt är inte detta? Och idag har dom konserter och annat på plats

aten17

aten18

Vägen upp var ett rejält motionspass, MINST SAGT! Det var helt klart värt det!

aten20

aten21

Jag skriver inte så mycket om detta, jag låter dig se och uppleva. Helt otroligt!

aten22

aten23

Det fanns byggnadsställningar lite varstans för att restaurera byggnaderna

aten24

aten25

aten26

Det känns i hela kroppen hur stor detta är ur en historisk synvinkel

aten27

aten28

aten38

Här kommer ännu en film med dessa galningar =)

https://youtu.be/m8CGM6vvXIc

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00