Making Kalops Hej vännen, när åt du Kalops senast? Det är så förbaskat himlens gott. Min mormor lärde mig sitt recept och det finns kvar i min slitna kokbok. Tyvärr är det inte ofta vi äter husmanskost men gör vi det är jag salig. Hemma hos oss är det jag som tillagar alla de där bortglömda maträtterna som kålpudding, köttfärslimpa, kalops, stek och massa annat riktigt mumsigt. Min mormors recept är såhär: Grytbitar Morötter Lök Lagerblad Hela kryddpepparkorn Salt Vatten Colloritsoja Dela en lök på mitten, skala morötter och dela på hälften Släng i grytbitarna som rullats i mjöl i en gryta och bara stek lätt. Häll sedan på vatten så att det täcker och släng i alla andra ingredienser. Låt det koka upp och småputtra i cirka 45 minuter. Ta bort det skum som kommer upp till ytan. Häll i collitsoja. Smaka av buljongen och toppred om du tycker att Kalopsen är för tunn. Min man tycker om att den är mer tjock än vattenflytande. Naturligtvis njuter du av kalopsen med rödbetor, morötter och kokt potatis. FASIKEN vad det är gott!! Vill du hitta fler av mina recept eller kanske mormors så kan du titta på kategorin Recept.