ANNONS

Mötet med Rees

/
---Inlägget är baserat på en pressresa---

Det blir mycket resor och idag Rees

Dag två på vår pressresa med Visits Denmark drog vi vidare till ett kärt återbesök på Ree Park Safari . Jag och Mira älskade att vara där och det var ett av favoritbesöken förra året. Du kan läsa om det besöket HÄR. I år var dock Mira på bättre humör och vi skippade tältningen på savannen och åsnebajsplockningen.

Entré kostar 185 danska kronor för vuxna och 100 danska för barn under högsäsong. Det är BILLIGT och du är sysselsatt en hel dag utan problem! Hela dagarna pågår även massor med aktiviteter för barnen. Du har en bra restaurang men även flera matställen om du föredrar att ta med dig eget.

Guiden René tog emot oss och vi började med en tur från den alldeles nya centralstationen. Vi fick åka för att hälsa på vargar, flamingos, bisonoxar och massa annat.

Strax därefter åkte hela gänget med safarijeepar på savannen där vi var rysligt nära noshörningar, antiloper  och giraffer. Jag älskar när man får komma så nära och se att djuren mår bra och trivs i sin miljö.

Kolla vilken miljö djuren har!! Dock ska man inte glömma att det är just DJURENS miljö vi befinner oss i. Ser du strutsarna, så himla envisa och dom vägrade att flytta på sig haha, UNDERBART!

Mina favoriter på Ree är uttrarna, dom är såååå söta så jag dör.

Och Lemurerna, åååååå man vill ju kramas med dom. Här får du gå in och möta sötnosarna på väldigt nära håll. Busiga och ljuvliga! Där finns massor med djur du kan besöka men vi hann inte med allt tyvärr. Lejonen såg vi på långt avstånd. Förra året kastade vi åsnebajs på dom =)))) Det kan du läsa om varför i mitt inlägg från förra året.

Miljön är magisk och det är som att komma in i en helt annan världsdel

Sammanlagt på parken finns det 80 olika djurarter och 25 av dessa ingår i ett avelsprogram. Parken har hela 125 hektar land och då förstår du säkert att djuren mår som bäst.

rees

Och som vanligt i Barnvänliga Danmark är lekplatserna och matplatserna många!

Rees

Jag vill ge en stor eloge till Ree Park Safari för deras stora arbete med bevaring av utrotningshotade djur. De har även ett stort projekt i Kenya där dom hyrt en mark på tiotusentals hektar för att lära massajerna att ta hand om djuren. Det är precis så en djurpark ska agera, ansvarsfullt, respekt för djuren och utvecklande. HEJA ER!!!

Vill du veta mer om vad du kan göra på Östra Jylland- Djursland? Här har du en sida med all info!

*Även om resan är en pressresa är alla mina ord MINA

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00