ANNONS

Cornelia & jag svarar

/

Gud så kul!

Cornelia har kommit igång med sin blogg igen och nu kom hon med massor med frågor som hon skulle svara på. MEN, vi bestämde att vi skulle lägga ut samtidigt utan att ha läst varandras. Är vi lika eller inte? Är Cornelia en yngre verison av mig eller vad tror du?

Här är i alla fall 25 frågor med mina svar =) Cornelias hittar du HÄR.

Hur ser din perfekta dag ut? Vakna när jag vill, ligga kvar i sängen och dra mig tills det luktar kaffe och nybakat i köket till en dag utan planer och ett städat hus. Alla familjemedlemmar är hemma och det är kramkalas och skratt i soffan till en bra film och mannen har lagat sin Thai buffé. Till efterrätt blir det Creme Brulee och en Irish Coffee. Jag somnar gott med mannens armar kring mig och jag vet att jag talade om för barnen och mannen att jag älskar dom.

Vad ville du bli när du var yngre? Fröken =) Det vill jag nog innerst inne fortfarande

Vem inspirerar dig mest? Varför? Min kära make… Hans livslust, livsglöd och respekt och ödmjukhet till livet

Vem skulle du älska att träffa? Vad skulle du fråga? Gud, vad är meningen med livet om man ändå ska dö….

Vilken vana vill du helst bryta? Vilken vana vill du helst börja? Behovet av bekräftelse….. Träning hade ju varit en bra vana…

Tänk på en person som du verkligen beundrar. Vilka egenskaper tycker du om hos den personen? Mina föräldrar…. Älskar alla deras egenskaper, även de mindre bra! Deras egenskaper är ju det som gör dom till just mina föräldrar.

Hur tycker du om att koppla av? Bara på soffan med en filt och tv, eller under ett parasoll i värmen med en bra bok

När var sista gången du gjorde något du var du rädd för? Förra hösten hoppade jag från en båt rakt ner i havet och gjorde forsränning. Vatten är min skräck så det var stort och modigt! Om man ska gå längre tillbaka är det nog att jag vågade ta steget och bestämma mig för skilsmässa.

Vad är du mest stolt över? Mina barn! Mest av allt. Och mig själv och Fredrik också eftersom det är vi som skapat dessa fantastiska ungar.

Vad är du mest rädd för? Döden utan tvekan, både att bli lämnad och lämna

Om livet stannat i dag, vad skulle du ångra att du inte gjort? Tog dagen som den kom och visa tacksamhet för det jag har men framförallt att jag inte sket i vad folk tyckte.

Vem vill du få kontakt med eller kontakt på nytt med? Varför? Det finns några ”vänner” som försvunnit från mitt liv. Jag skulle vilja berätta för dom hur sårad jag blivit för att vi inte var så goda vänner som jag trott.

Vilka egenskaper beundrar du hos andra? Tålamod….

Vilka praktiska färdigheter önskar du att du hade? Dansa, sjunga, skådespel, gympa, trolla =)

Tänk dig att du är på 90-talet. Vilka minnen skulle du vilja ha? Vilka berättelser vill du berätta? Ojojojoj, det där vill jag inte ens gå in på… men 94 och 99 var de bästa åren någonsin, barnen kom. Innan dess var jag i en nattklubbsdimma 😉

Vad är din favoritbok/film/sång? Varför? Läst för många bra för att kunna välja en bok, film: Beautiful mind, låt: For once in my life med Stevie Wonder. Varför? Ja du…. dom får mig att må bra.

Om du skulle kunna göra en förändring i världen, vad skulle det vara? Att kärlek verkligen blir boten till allt

Vad älskar du att göra för, eller ge till andra (inte ett objekt – något från dig personligen) Det där lilla…. en omtanke när dom minst anar det.

Vad gör dig exalterad? Mello =)

Vad önskar du att du gjorde mer av? Skrev, dansa och sjöng utan att skämmas

Låtsas att pengar inte finns. Vad skulle du göra? Ingenting, är nöjd med det liv och det jag har. Jag hade nog rest och tagit mer ledigt dock. OCH fixat huset tipp topp… Jag var visst inte nöjd

Vilken del av ditt liv, just nu, får dig att känna dig bäst? Vilket område får dig att känna dig som sämst? Varför? Mina barn och mannen, det gör mitt liv fantastiskt! Och det sämsta är att jag inte känner att jag räcker till för allt jag vill.

Låt oss hoppa framåt ett år. Vad skulle du vilja ha uppnått det senaste året? Mer radio, mer skriva, mer resa och kärlek.

Vilken råd skulle du ge till fem år gamla dig? Sluta lipa och vara så himla rädd. Lek, lev och var barn! Det kommer en dag då livet blir så allvarligt. Tills dess; käka kråkor och snor, spring barfota fast det kan vara farligt, kissa i duschen, skratta men lyd mamma och pappa. Och din syster KAN INTE stråla dig med fjärrkontrollen!

Sexton år gamla dig? Bli inte så dödens förälskad! Du kommer att råka ut för det många gånger så det är jobbigt med alla dina katastrofer. Sköt skolan för guds skull! Och sluta röka. Du är grym på dans och gymnastik ge nu inte upp bara för att då råkade bli kär (igen). Den där Attila är inget bra för dig, han har alldeles för många tjejer på en gång. Och alla pengar dina föräldrar får betala för Heta Linjen samtal, det är ditt arv du slösar på.

21 år gamla dig? Betala dina räkningar!! Singel efter fyra års förhållande innebär inte att man kan flippa ut hur mycket man vill. Jag förstår att du har upptäckt nattlivet i Malmö, Helsingborg, Ystad och Trelleborg. Men skippa det dagen innan du ska jobba. Killar… Ja precis som när du var 16, sluta bli kär, ha sex för att det är skönt och kul istället, men SKYDDA DIG. Ta för dig och njut, om två år ska du bli mamma.

Just nu? Hörrö du Malin Fnulan Martinsson, man är inte gammal för att man har fyllt 45. Du är mitt i livet och lev det som när du var 21, 16 eller 5. Livet är inte slut så passa på att göra det du VILL och inte det som förväntas av dig! Ta mer tillvara på dagen och dina älsklingar. Våga vara du för du är så jäkla grym!

Hur vill du bli ihågkommen i livet? Inte för något annat än att jag var JAG.

Titta nu in till Cornelia =)

2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00