ANNONS

Världsgod Kycklingpaj

/

Måndags recept på Kycklingpaj

Maria mailade mig och frågade om jag inte kunde lägga ut receptet på min kycklingpaj som jag bjöd på i lördags. Det är egentligen mammas hemliga recept som vi alla i familjen förknippar med henne. Och den är såååååå god. När jag har varit utomlands är det den jag vill ha när jag kommer hem.

Så nu kör vi!

Mamma Bodils goda Kycklingpaj!

1 grillad kyckling
3 frysta smördegsplattor
2 hg färska champinjoner
1 purjolök
2 dl vispgrädde
2 msk mjöl (LCHF alt. finns HÄR)
2 dl mörk oxbuljong (1 tärning utspädd)
Salt, peppar, paprikapulver, soja
1 ägg

Gör såhär:
1. Skiva svamp och purjolök och bryn detta. Strö över mjölet och spä med buljongen och grädden. Kokta sakta i 10 minuter och rör under tiden. Ta fram smördegsplattorna så dom får börja tina.
2. Dela den grillade kycklingen i småbitar och blanda ner i stuvningen och krydda.
3. Lägg blandningen i en pajform och gör ett fint mönster av utkavlade smördegsplattorna ovanpå.
4. Pensla smördegsplattorna med ägg
5. In i ugnen i 225 grader cirka 20-25 minuter

Till denna varianten har vi ris och sallad till. MEN, jag gillar ju mer kycklingpaj än ris så denna gången gjorde jag även en pajbotten– receptet på det hittar du HÄR. Förlåt mamsen….. Vill du ha en LCHF pajbotten har Åse en superbra HÄR.

Vill du se andra receptfavoriter kan du titta i min kategori recept (<–länk).

Kycklingpaj recept
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00