ANNONS

Många matlådor blev det

/

Jag gjorde mig till idag. Vi skulle lämna Farmors Fisk och testa något nytt. Jag letade efter goda recept och var grymt nöjd med mitt kap. Detta recept skulle alla älska. Ja äntligen något som kan ersätta Farmors Fisk. För du ska veta att den är HELIG här hemma och vi gör den minst en gång i månaden.

Men nu skulle hon få konkurrens, det nya fyndet blev ”Pizza torsk”.

Tjohoooo det kändes som att jag vunnit en miljon på lotto. Gabriel älskar pizza, Mira älskar fisk OCH pizza, Mannen älskar mat och jag äter fisk så länge det inte är lax. Och det allra bästa, fiskreceptet gick att göra både LCHF och med mindre kalorier. Lika gott. Dofterna spred sig i huset och både Mira och jag var exalterade och hoppade jämfota. Då började nederlaget…

Gabriel frågade vad vi skulle äta, när jag berättade sa han, Jag äter hos Axel. Jag vägrar fisk. PIZZA fisk…. ”

Okej…
Vi satte oss vid bordet och vad hände. Mira ville absolut inte äta det, Farmors fisk var bättre. Och mannen åt förvånansvärt lite…. Där satt jag. Och vet du, JAG ÄLSKADE maten! Jag som vanligtvis inte äter fisk…. MEN något bra i det hela, nu har jag fyra matlådor att vräka i mig =) Jag får erkänna mig besegrad av Farmors fisk, och inget kommer att slå den för det är så gott.

Här kommer i alla fall receptet på Pizza Torsk 4 port.

500 gr torsk
2,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
2 msk pizza krydda
2 dl riven ost
salt & peppar

1. Salta och peppra den upptinade fisken och lägg in en ugnsform
2. Blanda grädde, tomatpuré och kryddor
3. Häll över såsen över fisken
4. På med den rivna osten
5. In i ugnen i 20 minuter

Servera med potatis, potatismos, blomkålsmos, blomkåls, eller vad du nu gillar! Hade jag haft tomater hemma hade det också fått följa med in i ugnen under osten.
Äter du LCHF så är det bara att smaka på med rediga grejer.
Äter du enligt viktväktarna kan du byta ut osten till 12%, grädden till 4% så kostar fiskerätten typ 3 points.

Receptet på Farmors Fisk hittar du HÄR.

Pizza torsk fisk

10
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00