Skånskt barn?

Skånska ungar

Haha är Mira ett skånskt barn eller är hon? Jag tycker att hon är urtypiskt skånsk om jag får säga det själv. Det är väldigt mycket uteaktivitet här uppe i det östgötska snölandskapet. Det är kallt ute…. men härligt vitt och snöigt. Miras kusin Moltas blev helt chockad när jag berättade att vi inte har snö i Skåne och att vi inte har behövt att skotta en enda gång i vinter. Han tittade på mig som om jag var helt knäpp och jag ville svara att jag bor i ett exotiskt land….

Häromdagen när Mira och hennes kusiner skulle ut och åka pulka frågade Miras farmor om hon inte hade raggsockor med sig hit.

– Jag vet inte vad det är..…. svarar Mira….
– Hon har aldrig ägt ett par….. svarar jag….

Då ordnade farmor Berit så att Ing-Marie stickade ett par jättefina till henne =).

Kolla så fina!!!
Idag har vi haft Bob-tävling på liv och död… Jag gjorde en Mello-Bob. Kolla min Instagram story så förstår du 😉

  1. Men du Fnulan visst har barn i Skåne raggsockar om inte annat så när dem kör skridsko eller åker pulka. Eller är det bara mina barn och deras kompisar som använt raggsockar?? Dem sa att det fanns inget skönare att ha i skor/ stövlar. På tiden att Mira fick ett par och hemstickade på köpet.

    1. Fnulan skriver:

      Jadå, skånska ungar har det också men Mira har faktiskt inte haft några =) Dubbla ”hossor” har liksom fixat grejen =) KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..