ANNONS

In da Operahouze

/

In da Operahouze

Jag försökte låta lite sådär cool nu… Det gick nog sådär va?
Jag vill faktiskt att Opera ska bli lite coolt och inne. Jag blir nästan ledsen för att det är så få yngre (som mig) som njuter av denna teaterform.
Opera är mäktigt, det fyller alla sinnen från topp till tå. Det är dramatik, kärlek, sorg, lycka och ofta på ett annat vackert språk. Få ord men så mycket mening.

Cornelia var med mig på premiären av Rigoletto i lördags på Malmö Opera och hon trots sin unga ålder satt lika förtrollad som mig. Så underbart att se. Hon har förstått mammans kärlek till scenen och teatern.

När vi lämnade Malmö Opera sa Cornelia till mig
– Men mamma slutar opera alltid så sorgligt
– Japp Cornelia.. Så är det. 

Det är nog första gången i världshistorien som jag har mindre mage än Cornelia =) Nu är hon i den där perioden när det börjar bli STORT. 7 veckor kvar…. Tänk..

Vackra Malmö Opera! Det är härligt på premiär när alla kommer uppklädda till tänderna. Cornelia kom med sina Nike men det är väl okej när man är gravid och inte kan gå. Det är en speciell känsla att vara med om dessa tillfällen och jag längtar alltid väldigt mycket.

I pausen bokade vi pausmeny som vanligt. Om du ska dit, boka innan! Det gör du från hemsidan. Då slipper du stå i kö och allt är framdukat till dig när du kommer. Så himla smidigt.

Jo men ibland får jag bjuda på ett foto på mig själv.. Det händer inte så ofta…

Föreställningen då?
Jo… Opera när den är som bäst. Det italienska språket gör att man får rysningar längs hela ryggraden. Den moderna tappningen på ett tungt drama gör det lättare att ta till sig som opera-amatör. Regissören Kasper Holten har md andra ord verkligen lyckats.
Som vanligt ger jag tio operabiljetter av tio möjliga för scenografin och kläder. Mäktigt och imponerande. Jag skulle så gärna vilja få komma bakom kulisserna. Kanske göra en Youtube film om det? Har du någon kontakt till mig?

Rigoletto, välkommen till de rikas värld där de som vill tar för sig och lever i lyx och flärd på andras bekostnad. Det är kriminalitet, mord, utanförskap men framförallt handlar det om kärleken mellan en man ”Rigoletto” och hans älskade dotter. Kan man skydda sina barn till döds? Det är lika skrämmande som vackert.

Det var en fantastisk ensemble och med sådan smärta kunde sjunga så det skrek i hjärtat. Du förstår inte språket när dom sjunger men det är så vackert. Det är då det är Opera på riktigt.

8
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00