Ja, det är under all kritik

Jag vet inte hur jag ska förklara detta eller komma undan med detta men det är lika bra att erkänna helt enkelt. Det är ganska skönt att komma till ett erkännande och acceptera den man faktiskt är. Och vet du vad jag är?

En Påskhatare… 

Egentligen är det nog inte bara påsken utan de flesta ”traditioner”, alla hjärtans dag, kvinnodagen, våffeldagen, fars dag, mors dag, Valborg och ja… du fattar…. Jag är inget fan av traditioner mer än julen och till viss del midsommar. Jag tycker att vi lär våra barn fel saker när det gäller våra traditioner. Vet dom alltid vad det handlar om mer än påskkärringar eller att klä ut sig på Halloween? Hetsen att visa upp i sociala medier hur man firar får mig att kräkas lite. Vi upplever inte ens traditionerna längre, vi visar bara upp dom.

Vi har inte ett enda påskpynt framme dels för att det inte känns alls som påsk och dels för att jag inte hittar påskgrejerna i förrådet. Och faktiskt för att jag inte har lust heller. Igår fick Mira leta påskägg i trädgården (10 stycken..) som påskharen (pappan) fixat. Gabriel fick ett påskägg med presentkort på bio som påskharen (barbapappan) fixat. Och just nu är Mira iväg med Carolin och handlar påskris.

Jag erkänner, jag är nog i en påsk(k)ris…. Jag ligger med andra ord äggligt risigt till 😉 Men nåt jag är bra på är att dra dåliga ordvitsar..

Puss

Mira blir inte lidande för mammans dumhet, igår var hon och vännen Emilia ute och gick ”Påskhare”. Dom fixade smink, kläder och fina kort med bravur. Duktiga och fina tjejer.

Och jag kan säga att det var så kallt så att jag fick köra runt dom för att knacka på… Så lite bra är jag nog allt ändå. High five på mig själv med andra ord.

 1. Maria skriver:

  Vi firar inte heller så traditionellt. Hemma har vi inte en enda Påskpryl?framme och här i husbilen som vi är i Danmark med över helgen finns en vår bukett med gula inslag, 2 stora gula, fluffiga kycklingar, ett påskris med vita & grå konstfjädrar. Ute köpte jag med en mini påsklilja som jag satte gula & gröna konstfjädrar i. Påskafton åt vi Jansson, lax & räkor. Till lunch blev det en Kvack öl & en lille en med toast?Barnen är stora & firar med fest istället? Ha en fortsatt fin ledighet.?

  1. fnulan skriver:

   Haha så skönt att jag inte är ensam!! Må gott och ät massor under påsken Maria!!
   KRAM

 2. Lena skriver:

  jag måste bara säga vilken duktig fotograf du är, bilderna på människor gillar jag bäst, du skulle jobba som fotograf eller varför inte ställa ut på fotografiska i Stockholm

  1. fnulan skriver:

   Men Lena!!! TACK, gud vilken fin kommentar!! Jag blev alldeles tårögd, så mycket tack!!!! KRAM

 3. Madde skriver:

  Påsken firar inte vi heller något speciellt. Inget pynt hemma ingen speciell mat osv. Barnbarnen fick påskägg fyllt med uteleksaker, en bok och lite gott ( dvs en klämmis med frukt i ) Nu ska jag till jobbet och se till att de andra får en bra påsk medans jag får bättre betalt bara 🙂

  1. fnulan skriver:

   Vad skönt att det inte bara är jag som är noll-påsk.
   Mys vidare med familjen och GLAD PÅSK
   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..