Påskmaten känns långt bort

Jag måste faktiskt få visa upp maten vi åt när vi var på The Lodge. Jag har som sagt varit där MÅNGA gånger och alltid älskat deras menyer och matutbud av lokala och närproducerade råvaror, men denna gången slog restaurangen världsrekord i godaste middagen någonsin… Både jag och Åse var alldeles tagna av middagen och barnen uppskattade också det som serverades av Jonas väldigt mycket.

Hembakat bröd i tre olika tappningar, MUMS. Det godaste var dock smöret som var gjort på tryffel. Herregud så gott! Barnen var inte lika betagna och det kan ha med att göra att vi råkade berätta att det var en svamp ;). Smart av oss mammor för på det sättet fick vi äta deras också..

Till förrätt serverades det tonfisk med otroligt goda tillbehör som kapris, ärtor, rosor och passionsfrukt. Jag var mesig och tog samma som barnen, ostbollar men ångrade mig när jag fick smaka på Åses tonfisk. Jag ville inte erkänna det där men det var faktiskt gott.. Jag var så betagen och uppe i maten så jag missade att fota en del.. därför har jag snott några bilder av Åse =)

Huvudrätten var 2 die 4. Alltså på riktigt! Vilken maträtt med lamm från vår lokala gård i Veberöd. Jag mår så mycket bättre när jag vet att djuren har haft det bra och det har dom hos Anna på Romelekött som jag faktiskt känner. Till det var det en potatiskaka, ramslökspesto från himlen, jordärtskocka, kålrot och svart vitlök. Vi fick en fin bit lammkött och en bit lammkorv. Alltså GUD….

Barnen fick en god majskyckling med hemmagjorda stripps. Till det fick dom lila morötter. Storyn bakom det bjöd Jonas såklart på. Kul att han engagerar sig i det han bjuder på.

Barnen… liknar dom mammorna eller…..

Sen kom den här lilla mellanrätten in, det värsta är att jag inte minns vad det hette men det smakade ungefär som rökt ål men var så mycket finare kött än det.
Det gick som bomull ner i den redan mätta magen med syran från den röda toppen.
Det roliga var att vi trodde att det var efterrätten för flickorna fick små skålar med någon körsbärsmousse så vi bad dom tacka för den goda servicen och sen skulle dom få gå till rummet.
Då skrattade Jonas och skakade på huvudet…
– Det där var inte efterrätten, det där var bara en ”mellansak”..

Vilken tur att vi inte missade den desserten.. kanderade popcorn på en körsbärsbotten, hallon, choklad och parfait. Hade jag inte varit på restaurang hade jag slickat tallriken..

Bästa tjejerna kramade Jonas och älgen godnatt och sprang upp på rummet

Jonas charmade tjejerna fullständigt! Han involverade dom i matlagningen och matkultur på ett fascinerande sätt. När barnen hade ätit upp sin mat fick dom följa med honom in i köket och se hur där såg ut och fick även träffa kocken. Konstigt nog hade dom med sig bär och chips därifrån så dom lyckades nog också charma Jonas…

Jag och Åse satt kvar en stund och njöt av ett gott glas rött.
Vilken meny
Vilken gourmetmat
Vilken service

Andra inlägg jag har gjort om The Lodge hittar du HÄR.

LOADING..