Visit Flanders välkomnade oss in i den gastronomiska, estetiska och konstnärliga atmosfären på Restaurant Nathan. Jag och Åse var alldeles tagna efter denna kvällens tiopoängare som var i särklass en av de bästa restaurangerna och kompensation av meny och rätter vi båda upplevt. Det är ingen överraskning att detta är en av de som får pryda Michelinguiden. Helt galet bra!
Från vårt hotell Indigo promenerade vi bort mot Nathans och Evas lilla ställe men med storartad gourmetmat. Det tog 20 minuter att ta sig dit från centrum men vilken upplevelse det var att traska längs gatorna. Vi tog tid på oss att verkligen beskåda all den fantastiska arkitekturen. Det är otroligt vackert här. 

Låt dig få frestas vännen! Och välkommen in till bords i värmen.

Nathans

Nathan Van Echelpoel och partnern Eva tog emot oss med öppna armar på Restaurant Nathan. När vi kom var restaurangen nästan tom och vi undrade lite vad det var för ställe. Sen fylldes det snabbt på med andra matglada gäster. Det är en liten resturang som ger dig en upplevelse av harmoni och lugn. Inredningen var härligt ”skandinavisk” med trä och levande grönt på väggarna. Skitsnyggt!

Det var tre mysiga personer som serverade oss de ELVA olika rätterna och det som förvånade mig stort var den stora kunskapen de hade om vinerna och hur deras val ackompanjerade maten på ett delikat sätt.

Det är så svårt att beskriva alla rätterna var för sig och berätta var det var. Den gemensamma faktorn för de alla var att det var fräscht, välkomponerat, vackert och fantastiskt gott.
För första gången i mitt liv åt jag Papillion chips och det var verkligen inte sista gången. Nomnomnom…
På bordet ser du även en morotskaka med en liten ansjovis, serranoskinka, aubergineröra och panerad fisk i en mumsig sås liknande remoulad.

Denna rätten, alltså DENNA rätten, den kom högst upp topplistan av kvällens rätter. Svimma inte nu, men jag tycker INTE om lax. Så när det kom in en tallrik med marinerad lax så dog jag inombords. Däremot är jag alltid nyfiken och vill prova nya spännande saker även om det verkar konstigt eller annorlunda. Det är ju därför jag åker på en matresa för att uppleva både mat och plats.
Jag tackar gudarna för att jag gjorde det! Denna laxen tillsammans med sälta från amarantfrön och fräschören från chutney gjord på gurka gjorde att mina smaklökar dansade Lambada i munnen. MUMS

Alla rätter hade samma fräscha stuk och perfekt LCHF mat (liberalt). Detta var en härlig rätt med blomkål som huvudingrediens tillsammans med parmesanchips och gorgonzola liknande sås.

Hummer och sparris, mer än så behöver du inte vet eftersom jag tror att du förstår hur gott det var! Den belgiska matkulturen har många influenser från det franska köket och det visade sig i denna.

Huvudrätten för kvällen var duva med ärtpuré och små potatiskakor. Tyvärr fick jag ingen bra bild på denna goda rätt men du får försöka lukta dig till de goda dofterna av en ren sky och perfekt tillagad duva.

Sen började desserterna trilla in! Jag trodde inte att jag skulle få ner en endaste smula till men det var lätta och återigen fräscha ingredienser så det var som en uns av frisk luft som landade i den redan mätta magen. Se bara bilden ovan vilken konstnärlighet! Smoutenbollen pryder detta kopparträd och är som en munk pudrat med florsocker. Jag försökte hitta mer information om vad det är men är inte så bra på flamländska =)

Och denna…. Topp tre, en rabarberdessert med granola och annat gott. Jag och Åse satt helt stumma av salig matlycka.

Återigen trodde vi att vi var klara då kom dessert tre in, en i bananens tecken. När Eva berättade om den så blev jag otroligt skeptisk till alla banan-smaker. Jag bad tyst om ursäkt när jag smakat. Förstår du hur gott det är med banansorbet? MUMS

Nej, vi var inte alls det färdiga, dessert nummer 4 kom in också men belgiska delikatesser. Hur mätta vi än var så skulle vi testa! Cuberdon är en återkommande  favorit som vi åt i Gent. Det är så gott med en hårt utsida och en gelehallon liknade insida med smak av hallon. Det går inte att beskriva, men bör absolut upplevas!

Detta var en magisk matupplevelse som vi aldrig kommer att glömma. Det var en fröjd för alla sinnen.
Närvaron av personalen kändes väldigt behagligt. Det var lugnt och respektfullt och vi kände oss aldrig störda eller stressade.
Och vet du, vi  satt på Nathans och åt middag i FYRA OCH EN HALV TIMME! Sedan rullade vi hem längs Antwerpens gator.

Full Pott till denna restaurangjuvel i Antwerpen!

Inlägget är grundat på en pressresa gjort i samarbete med Visit Flanders utan krav på motprestation

LOADING..