Har du varit med om det på jobbet, att en kollega pratar skit om en annan kollega? Det finns det bra sätt för dig att slippa bli en soptunna och ta emot skiten.
Kolla denna konversation som är ett typiskt exempel.

– Alltså, Olle, han kommer ALLTID försent. Inte för att jag bryr mig men.. 
– Jaha, vad ska jag göra med den informationen? Vill du att jag pratat med Olle?
– Nä, jag ville bara berätta så att du vet.
– Så du mår bättre att av slänga ur dig det på mig istället för på Olle som faktiskt gör fel?
– Nä men… jag ville bara berätta, men du får inte säga något till honom. Jag vill liksom inte snacka skit och det blir så dålig stämning på jobbet då. 
– Okej, då har jag hört detta om Olle och får inte göra något åt det och du har fortfarande kvar ditt problem. Vad ska du då göra?
– Vet inte.. Äsch jag struntar i vilket.

Ungefär så.. Problemet kvarstår med Olle som kommer försent och hon som stör sig har kvar problemet och irritationen. Jag sitter inne med information om ett problem som jag inte kan göra något åt. Det är som att den som pratar illa om Olle har en apa på sin axel och dumpar över den på mig och tycker att det är ok. Bara hon slipper bära runt på den.
Jag vill inte bli behandlad som en soptunna för skitsnack. Varför ska jag ta andras skit och förpesta min arbetsmiljö? Och vad säger dom om mig när jag inte är där? Prata MED varandra istället för OM
Acceptera inte att dina arbetskamrater pratar skit till dig om dina arbetskamrater.  Genom att nicka och sitta och lyssna innebär faktiskt att du är delaktig. Markera att det inte är okej, säg ifrån. Vi är faktiskt våra arbetskamraters arbetsmiljö men även vår egen. 
 

Jag har världens bästa arbete och arbetskamrater. Här pratar vi inte skit!
  1. Helt fantastiskt att du har en sån fin arbetsplats.
    Ditt inlägg gav mig verkligen extra pepp idag Malin. Tack! Kram

  2. Åh,så bra. Väldigt mycket skitsnack på nätet med. Kanske en ful ovana för endel . Om våra barn ska växa upp och få bra relationer då måste vi vara bra förebilder.Många vuxna mobbar.
    Det är vi som är och gör samhället och dess klimat.Jag tror att skitsnack kan undvikas,om man diskuterar och ‘tränar’ på socialt umgänge .

  3. Usch vad jag ogillar skitsnack och snack bakom ryggen på folk. Tyvärr är jag inte alltid tillräckligt stark för att våga säga ifrån när jag hör sånt, så jag är nog inte mycket bättre själv… Lovar att bättra mig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..