ANNONS

Helenekilde

/

Nu fortsätter vi min resa längs Danska Rivieran.

Första övernattningen blev på det underbara och genuina Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje som öppnade i början på 1900 talet. Hotellet är ägt av familjen Kølpin och det var inte mindre än en kunglig balletdansör Alexander Kølpins som styrde hotellet med 28 rum och massa underbara miljöer men framförallt en magisk strand. 1904 fick detta vackra ställe benämningen ”Badehotel”. 2008 genomgick hotellet en renovering och har därefter blivit ännu mer populärt och är nästan alltid fullbokat.

Välkomna till Helenekilde Badehotel, badhotellet med det lilla extra, personliga touchen och där man satsar på kvalitet och inte kvantitet.

Eftersom inredningen är så personlig med en del av familjens egna foton och doften av den öppna spisen känns det som att man är hemma. Det är helt okej att slänga upp benen i en av de sköna sofforna och eventuellt bjuda in en vän om man vill. Här var det tydligt att vi gäster var de man satte i fokus.

Middag på Helenekilde Badehotel, det är en MIDDAG med stort M. VILKEN mat! Vi alla nio runt bordet fascinerades av de goda rätterna vi bjöds på. Det var SÅÅÅ GOOTT!!

Vackra vännen Carola njöt av kvällssolen och solnedgången som utsikt.

Restaurangens kock som med kärlek berättade om de lokala råvarorna och rätterna.

Odd som är en van resenär och har Nordens största reseblogg gav hotellet tummen upp!

Colette är en frilansskribent, journalist och himlens mysig!

Alla som bodde på hotellet satt och njöt av solens praktfulla nedgång i ett alldeles stilla vatten.

Vi sprang ner och försökte fånga det sista ljuset för kvällen. Härliga Carola och Mirka. 

På morgonen gick jag och Mirka ner och satte oss och njöt av tystnaden och lugnet. Frukosten hade inte öppnat med tjejerna serverade oss kaffe. Sånt gillar jag!


Den lilla matsalen var placerad med utsikt över havet och stranden. Vi valde dock att sitta på första parkett på frukosten. ‘

Jag kan varmt rekommendera Helenekilde med hela mitt hjärta. Det är så omsorgsfullt inrett, en fingertoppskänsla i servicen, gourmetmat, fanatiskt miljö, strand och annat som lätt förgyller livet.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00