ANNONS

Halsfluss, Värme eller kyla?

/

Jaha, mitt i den kraftiga sommarvärmen får Mira halsfluss. Som om det inte är varmt tillräckligt.. Det värsta för henne är nog att det är Elise förbud. Nu får vi inte träffas på ett par dagar. Känner du någon som kommer att längta ihjäl sig? En hysterisk mormor? Jag känner henne ganska väl…. 

Mira käkar endast glass hela dagarna nu när halsen värker. Angående glass och halsont så ska det inte vara så himla bra när man har ont i halsen enligt de som inte bor i kalla Norden.
När vi var i Turkiet åt jag glass tills jag höll på att explodera när jag hade ont i halsen och knappt kunde prata.
När jag kom till läkaren så skrattade han och skakade på huvudet skrockade lite elakt och sa typ:
– Ni svenskar.. Ni har inte fattat att det kalla hjälper för det akuta och den onda just då. Men det varma lenar för lång effekt och läkning. Ond hals ska värmas inte kylas..
Och läkaren hade faktiskt rätt, för så fort jag började dricka varmt så blev jag bättre. Sen vet jag inte om det stämmer men vi har börjat köra på det och det hjälpte mig mer än det kalla. Glassen får Mira mest för att vi ska få i henne något över huvudtaget.
Min vän Emma har upplevt samma sak som mig och också hört det med glass och värme, du kan läsa om det HÄR. Hennes man är från Brasilien och dom tänker likadant som dom i Turkiet.
Och ja, jag blir ALLTID sjuk av AC på hotell, det måste vara ungerfär samma sak väl?
Vad har du hört? Ska man äta kallt eller varmt?
Nu ska jag kramas med Mira men med pussavstånd… Stackars älskling!

8
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00