–INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK-JYLLAND UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—-

Då var det dags för eftermiddagspasset på Lalandia i Billund och deras fina aktivitetscenter. Solen kom fram och lyste upp det stora badpalatset som kändes välkommet och lockade till att hoppa i plurret. I och för sig gör det inget med dåligt väder eftersom det är tropiskt klimat på badlandet =)
Men.. Lalandia är inte bara ett badland, det är så mycket mer. Kolla härunder!

Jag vill börja med att skriva att jag inte tycker om att fotografera andra människor på badhus, framförallt inte barn. Jag har gjort bilderna lite suddiga med flit för att det inte ska synas några ansikten.

En smidig tjänst för de boende på området, det finns ett litet tåg som kör besökarna fram och tillbaka till Lalandia-huset. Det går en gång i halvtimmen från båda hållen och du kan hoppa av där det passar dig. Vill du inte vänta så är det bara en liten promenad till stugbyn och då kan du passa på att klappa getterna i hagen.

Välkomna in i värmen på Aquadome. Här är det ett sorl av barnskratt, vatten och vattenfall.

När man bor på Lalandia området ingår inträde till Aquadome och Monky Tonky Land. Endagspriserna ligger på vuxna 280 DKK, barn (under 12 år) 230 DKK, barn (under 3 år) GRATIS. Är du där endast över dagen så är det bara att gå dit utan att förbeställa biljetter. Det finns en stor parkering utanför och det kostar 55 kr att stå där hela dagen.

Lalandia Billund är Skandinaviens största vattenland med flera vattenrutschbanor, vågbassäng och tre jacuzzis och två bastubad. Området lockar både stora och små till lek och det kvittar vilken ålder du är i, det är något för alla. Här kan du se bilder och filmer från alla olika vattenrutschbanorna. Eller gör du som jag och sitter och sover i en av solstolarna (när Mira var med pappa i vattnet). Det känns som att man är utomlands!

Tips till dig som åker dit med små barn. Ta med egna armpuffar för det finns inte på plats. Ladda ditt Lalandia armband med en slant i affären precis utanför så kan du betala med det inne på området och slipper springa efter plånboken. Har du något mindre barn finns det så sjukt smidiga ”rullsängar” som de små barnen kan sova i eller bara leka i så att du slipper jaga en hel dag. Lite semester för småbarnsföräldrar med andra ord.

Snart så öppnar det ett Lalandia i Sverige i Motala. Jag som skåning har närmre till detta i Danmark så jag kommer att fortsätta åka hitåt.

Jag såg minst tre badvakter som patrullerade runt hela tiden! Däremot så tycker jag att det är vårt ansvar som föräldrar att ta hand om våra barn där. Badlandet är stort så det gäller att vara vaksam.

Det finns mat, dryck och glass, och du får inte ta med mat själv in på området.
Lalandia är bra anpassat för de som sitter i rullstol, däremot hade jag gärna sett en hiss upp till de olika vattenrutschbanorna så att alla kunde åka dom. Fredrik kan till exempel inte ta sig upp så han missade en del. Det är i och för sig inte vanligt med hiss på badland, men någon måste vara först och visa vägen eller hur!

Mira njöt för fullt som det vattendjur hon är! Jag gillade bubbelpoolen utomhus mest! Hon gillade allt =)

Efter badet gick vi en runda och tittade. Tyvärr hade vi endast en halvdag här så vi hann inte med så mycket. Nästa gång får vi utnyttja området mer! I Winter world kunde du testa klättervägg, åka skidor eller skridsko. Varför inte köra bumperbilar eller åka pulka?

Där var ett stort område med en massa spel. De flesta är fysiska spel som fotbollsbiljard, shuffle och annat kul. Jag älskar att Lalandia vill aktivera hela familjen!

Du kan bowla! Glöm inte att boka i förtid bara. Bowling kostar mån–tors, 175 DKK och Fre–sön + lov och helgdagar, 200 DKK Och sen tillkommer skohyra per par, 15 DKK. Shuffleborden kostar 100 DKK för 25 minuter och 175 DKK för 55.

Något som jag gillar är minigolf (inomhus): En timme; barn, 35 DKK och en timme, vuxen, 45 DKK

På centret möter man Monky Tonky ett par gånger varje dag. På kvällen är det den stora showen och även barndisko. På dagen finns det en hel del aktiviteter att välja på. Det är ganska smart att planera sin vistelse så att man maxar semestern.

Visst ser det ut som att man är utomlands? Där fanns massor med restauranger att äta på. Vi valde att laga mat i stugan för att det var lättast med Elise.

Kolla så mysigt, visst får du känslan av Sicilien eller någon annan härlig plats?
Jag åt den godaste glassen ever, dumleglass. MUMS MUMS MUMS. En kula kostade 24 DKK och två kulor 29 DKK.

Deras Sandskulpturpark har i år tema Afrikanska vilda djur. Konstnärer har 800 ton sand tillgodo och tydligen ska det vara superhäftigt att besöka. Vår tid räckte inte till. För att få se detta kostar det 60 DKK för vuxna oc 40 för barn mellan 3-11. 

Sen var det dags för mamman att vila sig, så det fick bli ett besök på Monky Tonky land för Miras del. Det ingår i boendet! Mira kom in, sen försvann hon…
Runt om stugorna finns det också en massa lekplatser för barnen. På Lalandia latar man inte sig precis.

Flickorna fick också testa att hoppa på en High Jump-studsmatta för 40 DKK. Det gillades verkligen!

Sist men inte minst viktigt var att Mira och Paulina fick göra en ”bluild a Bear” på centret. Det kostade 249 DKK och var ett specialpris för de som bodde i området. Först väljer du en nalle, sedan fyller du den med fyllnad och lägger ett hjärta inuti med en önskan för att sist välja kläder. Till nallen fick barnen ett intyg på att det var deras egen. Så säg hej till Noelle, vår senaste familjemedlem. 

Vi gillar Lalandia men känner att vi ville ha mer tid!
Nästa gång kanske, följer du med då?

LOADING..