–INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—-

Mitt ute i ingenstans på det vackra Djursland finns en underbar plast som heter Ree Park Safari. Jag och Mira har varit där tidigare och nu skulle vi äntligen få visa pappa/mannen en plats som vi verkligen storgillar. Ree Park Safari känns litet och intimt men om man ser till de ytor (125 hektar!!) djuren har så är det GIGANTISKT. Du ser det inte hur stort det är eftersom det är så mysigt, naturnära och med stor växtlighet.

Ree park safari
Välkomna in på Ree Park Safari! En pärla mitt på Djursland. Här kostar det 90 DKK för barn över 3 år, 170 DKK för vuxna och 150 DKK för seniorer. Och du ska veta att du bidrar till massor när du betalar inträdet, du kan läsa mer om det senare i inlägget.

Ree park safari är inte syftet att tjäna pengar och därför inte vinstdrivande. Överskottet går till projekt för att bevara djuren och förra året skänktes 2,5 miljon DKK till Kenya. HELT fantastiskt!

För att få en snabb överblick av parken är det jättebra att börja med safarijeepn som tar dig på en tur på savannen så att du är verkligen nära djuren och får en guidning på köpet. När vi åkte så höll en giraff på att pussa Mira till hennes stora Oförtjusning.

Djuren och omgivningen är i fokus, precis som det ska vara. När man som besökare betalar inträde går överskott alltså tillbaka till djuren och även till det nationella avelsprogrammet för bevarande av våra djurarter. Av parkens 80 olika djurarter är 25 av dom speciellt utvalda till Rees för det internationella avelsprogrammet. Dom har avlat så många som 25 geparder. Parken är specialiserade på att ta hand om djur med extra behov av hjälp.

På jeppsafarit kan du se de tält som finns tillgängliga för övernattning. Det har jag och Mira gjort en gång och det var ganska häftigt att vakna av en varg-serenad mitt i natten. Mira uppskattade det dock inte så värst mycket haha. Du kan läsa om det HÄR.
På Rees kan man även ha konferenser och företagshappenings.

Direkt efter jeepturen åkte vi det lilla tåget som tar dig runt andra delar av parken. Vi fick bland annat se den Arktiska vita vargen Nova som precis fått ungar som vi såg på avstånd. Du köper biljetter i entrén och får en tid när du ska åka. Det är helt klart värt att göra det för du får en bra guidad tur, dock på danska =)

Ser du vargen Nova långt där borta? Efter henne kom en liten vargunge springande. Så söta men så otroligt farliga!

Den stora lekplatsen har bra med matplatser och även grillar. Så med andra ord kan barnen kan springa av sig under tiden som föräldrarna fixar med matsäcken. Jag älskar att man uppmuntrar till familjerna tar med sig egen mat. Det gör att fler faktiskt har råd att uppleva djuren och naturen.

Så fort det kommer en lekplats så ser vi inte Mira.. Det tar två sekunder så är hon iväg och leker.

Mira ville gärna visa sin blå tunga =)

Det är så skönt i Danmark och deras sommarland etc, det finns inte en massa ”pracka-på-skit”. Förstår du vad jag menar? Köphetsen är inte alls som i Sverige.

Mira bara älskar uttrarna och vem gör inte det? Så lekfulla, söta och låter så gulligt.

Självklart kommer du runt till fots och får möta många vackra djur. Lemurerna  och aporna är totalt orädda för oss människor. Det är mer som att dom är nyfikna, är inte det ett bevis på att dom är trygga?

Kolla så fint det är här!!!

Jag kan inte riktigt beskriva vad det är med Ree som jag älskar, det är bara lugnet, harmonin och att man ser att djuren har det bra. Personalen går runt och pratar med djuren som om de alla är bästisar. Det är fint… Det är en levande natur och en stolthet bland personalen som verkligen lyser igenom.

 

Har du inte med dig egen mat kan du naturligtvis handla mat på plats som passar de flesta. Här satt vi i vilda västern och käkade lite lunch. Eller frukost som lunch heter i Danmark.

Inslag från hela världen gör sig ett avtryck och detta ställe är en plats man gärna återkommer till. Det var vår tredje men vi hoppas inte att det var den siste.. Älskar Ree Park Safari.

LOADING..