–INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—-

Det var dags att lämna vårt lyxiga boende i Ebeltoft med utsikt över Ebeltoft strand som hyrdes ut via Novasol. Jag hade mer än gärna stannat en vecka eller två där. Grannlägenheten var till salu så jag blev lite sugen..
Jag har besökt denna vackra by tidigare och den är så charmig och fin! Kolla in detta inlägget om vad du kan göra. Jag hade gärna gått en runda bland de danska vackra korsvirkeshusen men blev nedröstad av familjen och min egen trötthet.

Så sjukt lyxigt med tre STORA sovrum, bastu, jacuzzi, tvättmöjligheter och massa annat. Jag sa till mannen att såhär skulle jag kunna bo ALLTID.

Närheten till stranden alltså, det är min högsta dröm att bo så. Mannen sa att det är inte aktuellt så länge vi bor i hus. Alltså jag förstår inte problemet?

Nu skulle vi upp mot Nordjylland och första stoppet blev Randers regnskog och sedan Ålborg Zoo. Randers ska du få läsa om i ett annat inlägg.

Ålborg Zoo ligger mitt inne i centrum av den härliga staden.  Det första du möts av när du parkerar på gratisparkeringen utanför är den GIGANTISKA anordningen med trädkojor och stiga mellan träden. Grymt coolt och nytt för min del.
Jag har varit på pressresa utan barn i själva stan som är så underbar! Läs om det HÄR. Här hittar du Danmarks lyckligaste invånare, och det är inte konstigt med den miljön.

Vi möttes av mycket ombyggnationer på Ålborgs Zoo eftersom dom håller på att rusta upp inför nystarten för säsongen. Danskarna går på semester i morgon så det är nog så att allt är klart tills nästa vecka.’

Vackra isbjörn! Vi skrattade så vi nästan tjöt när vi såg en isbjörn som låg precis som i en spapool och gottade sig. Tyvärr gick det inte att ta ett foto på den lyxliraren för det var typ bara nosen som syntes.

Och stor eloge återigen för alla möjligheter till att äta medhavd matsäck!

Danskarna är världsbäst på att bjuda in till en lekfull miljö för barnen. Så himla snyggt!!

De flesta djuren var nog väldigt tagna av den otroliga värmen som slog till denna dag eftersom de flesta höll sig i skuggan eller inomhus. Så skönt att dom har den möjligheten. Det var verkligen VARMT!!

Och de djur jag älskar mest i parken är pingvinerna och sälarna som vägrade att visa sig för kameran. Att dom är så blyga =)

Efter detta besök hamnade vi på Djurslands Sommerland!

LOADING..