–INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—-

Mina ungar tjatar. Nu när dom har sett mig fara rundor i Danmark så vill dom alla till Tivoli i Danmark. Jag var där ett kort besök när jag var på den ”Danska Rivieran” med gänget från Stockholm. Det var riktigt roligt att få visa dom en tivolipark som jag växt upp med. Här finns många barndoms- och tonårsminnen. 

tivoli

Välkomna in på Tivoli i Köpenhamn! Alla skåningars lilla Gröna Lund och Liseberg. Bara mer hyggeligt och med en MYCKET finare miljö… Detta är parken som har  175 års jubileum och en praktfull park full med konserter och storslagen fest året runt.

Har du varit där? Då känner du säkert igen många av mina foto =)

Vi började på Tivoli food hall som är nytt för i år. Du kan jämföra det med en modern saluhall med mat från alla länder och till alla smaklökar. Vad sägs om nästan 18 olika valmöjligheter bland restaurangerna? Du behöver faktiskt inte vara inne på Tivoli för att kunna njuta av maten, det finns en ingång utanför Tivoli också.

Naturligtvis tog jag ett äkta danskt ”Smörrebröd”, det svåra är bara att bestämma sig för vilken smak man ska ta.
Vi hade en introduktion av representanter från Tivoli som berättade om det nya konceptet med Food Hall.

Alla som varit på Tivoli vet att det är en sådan fantastisk miljö. Överallt satt familjer, vänner, kära par, kollegor eller bara ensamma och njöt av picknick och gott sällskap.
Jag misstänker att många har säsongskort för att kunna njuta av parken hela säsongen som faktiskt är i praktiskt taget hela året. Det är allas park på något vis, en härlig oas mitt i en huvudstad utan att det känns packat, stressigt och trångt.

För att komma in på Tivoli betalar du 120 DKK om du är över 8 år. Är du under kostar det 50 DKK. Sedan köper du turpass till det om du vill åka massa karuseller som kostar cirka 290 DKK om du ska ha det stora passet.

Vi hade sån tur att vi fick titta in på det alldeles nya hotellet… OH MAJ GAAAD! Låt mig sova där en natt tack..

Detta hotell ligger mitt i parken med utsikt över denna magiska tivolipark. Det var så storslaget och coolt så det är svårt att beskriva. Vi fick titta på en av sviterna som ”bara” kostade 16.000 DKK per natt. Det kan ha varit mer men jag minns inte riktigt. I sviten fick du LYX LYX LYXX…

Så fint! Och jag älskar Tivoli på kvällen eller på julen när man ser alla lampor och besmyckning.

Den stora Tivoli scenen. I augusti ska Burhan G dit och jag ÄLSKAR honom och hans musik. Har du hört talas om honom?

HÄR kan du se så mycket mer av Tivoli om du vill se vad det finns för miljö och fina områden. Jag skäms faktiskt för jag har varit där så många gånger och ändå visste jag inte att det fanns ett akvarium….

Sen har vi såklart alla underbara åkattraktioner. Du har förstått att jag älskar berg- och dalbanor nu va?

Men Mirka och Carola är några riktiga fegisar…

Vackra Tivoli!

Plötsligt går vi förbi en liten scen och det jazzar loss ett band där. Alla, vuxna som barn, gungade med och njöt av tillvaron och glass.
Nä, nu blev det sådär mycket bilder igen men det är svårt att välja när det finns så mycket fantastiskt att visa. Jag måste ta med mig familjen dit snart! LOVE IT.
För oss som bor i Skåne är det ju så himla smidigt med tåget, det stannar ju precis utanför!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..