ANNONS

Fårup Sommerland

–INLÄGGET ÄR GJORT I SAMBAND MED EN PRESSRESA TILLSAMMANS MED VISIT DENMARK UTAN KRAV PÅ MOTPRESTATION—-

ÄLSKA ÄLSKA FÅRUP SOMMERLAND.. Du har säkert tröttnat på allt ”mitt älskar” ställen, men det är så! Är du svensk är du van vid Liseberg, Grönan och sådana kaosaktiga platser,  så kan du liksom knappt tro att det är sant när du kommer till de danska nöjesparkerna. Det är sån STOR skillnad att komma till alla pärlor i Dammark. Det ligger mitt ute i ingenstans på ytor man bara drömmer om. Det där med oväsen och trängsel, det finns inte! Du slipper också allt som har med att göra med massa varor som säljs som bara är skit. Lotterier och sådant är väldigt sparsamt utvalda. TACK!!

Fårup Sommerland

Välkomna till Fårup Sommerland på Nordjylland.

Jag vill gärna tipsa om ett sätt att maxa vistelsen på Fårup Sommerland är att bo på hotellet. Ni får ut så mycket mer av vistelsen då. Du kan ta en ridtur på morgonen. Du får tillgång till parken en halvtimme innan alla andra och Fårups maskot kommer på besök på morgonen. Det vi tyckte var det mysigaste var att vi kunde vara i parken på kvällen och den var alldeles tom. Då kunde vi cykla ut med cykelbåtarna, leka på lekplatsen och spela minigolf.

Visst ligger det fantastiskt vackert! Och på andra hållet från hotellet är det detta du ser:

Sidan om sjön finns det två små strandremsor så att man kan bada där också.

Det kvittar hur stor eller liten man än är, när det kommer maskotar så blir man bubblig av lycka i hela kroppen =)

Hotellet har endast varit öppet i två år och håller hög klass med en ljus och vacker skandinavisk stil. Här vågar man låta skogen komma in inomhus. Så sjukt coolt!

Vi åt middag på hotellet första kvällen och tog deras buffé då. Det kändes smidigt efter en lång härlig dag i parken. Barnen hade en egen liten buffé och ett litet lekrum bredvid så det blev nästan en romantisk middag för mannen och mig. Det var bara fiolerna och de tända ljusen som saknades =)
Jag var så hungrig så jag missade att fota den goda maten. Förlåt..

Visst är det fint! Och kolla in hur Mira sov, i en egen liten koja på vårt rum! Skitcoolt!

Rummen är stora, fina och perfekt för familjen. Du ska ju inte sitta där inne när du har en hel park att roa dig i. Antingen har du utsikt över parken eller som vi en  markterass eller balkong med kvällssol.

Nytt för i år var en fina Golfön. Där kunde vi som bodde på hotellet spela på kvällen när det bara var vi på plats och inte alla andra besökare i parken.

Visst ser det läckert ut, och det var en riktigt rolig minigolfbana med.

Har du någon funktionsnedsättning? Inga problem, på Fårup får du ta med dig en ledsagare gratis och kan även på ett ”visa hänsyn kort” så att du slipper stå i de värsta köerna om du har problem med det. Gå till informationen så får du all hjälp du behöver.

När du bor på hotellet så får du en härlig frukost med mycket frukt, LOVLEY! Mira högg in på våfflorna och nutellan. Jag högg in på osten jag…

På Fårup kan du åka massor med karuseller! HÄR kan du se alla roligheter som finns. Den du ser ovan SPRANG vi till när vi på hotellet fick förtur innan alla andra kom. Och håll i dig… vi åkte den ÅTTA gånger i sträck! Sen fick jag säga stopp för magen började bubbla lite väl mycket.
Orkanen går i 75 km/timmen och är så himla rolig!!

Som kompensation för de åtta turerna i Orkanen tvingade jag mig med Mira på Falken som är den första berg- och dalbanan i trä som byggts i Danmark. Håll i dig för den går i 75 km/h och skramlar precis som en sådan ska göra när den går på trä.

Kolla killen ovan alltså. Det är sånt som gör Fårup så bra! All personal agerar med barnen. Han gör det så himla enkelt med en vattenpistol =) Jag tror minsann att han hade lika kul som ungarna som skrek av lycka när han träffade dom.
Tummen upp hundra gånger!!

En sådan här ska alla tivoliparker ha eller hur! Det är klassiskt och ett måste.

På Fårup kan barnen inte bara åka karuseller utan även rida, GRATIS. När du väl kommit in i parken så är där inga kostnader (förutom mat och dryck). Att komma in kostar 280 DKK i högsäsong så det är minsann inte dyrt! Då har du tillgång till badlandet också som jag ska visa sen.
Om du bor på hotellet kan du också vara med att tvätta hästarna och rida ut med dom på en timmes ridtur på morgonen. Nästa gång ska vi göra det har jag lovat Mira.

Jag lovar dig att om du åker ”Trästammarna” blir du minst sagt blöt. Det är som TRE flumride i en karusell eftersom det inte endast är en vattenbacke utan TRE. Åk den precis innan ni ska hem är mitt tips 😉

Lekplatser, grillplatser, mysplatser, parker, sjöar och vacker skog är det du ser när du besöker Fårup. Du slipper trängsel, oljud och vassa armbågar.

Här samlades stora grupper och utnyttjade Webe-grillarna som stod färdiga till besökarna vid 12 tiden. Precis sidan om fanns den stora lekplatsen så att barnen kunde springa av sig medans korven fick bli varm.

Några andra saker jag uppskattade var att barnen kunde vaska guld som sedan förvandlades till medalj eller sheriff stjärna. Men först var dom tvingade att sättas igång guldmaskinen m.m. Så sött och uppskattat av barnen.

En annan kul sak var 4D bion som gick hela dagen =) Den måste du testa om du är där!
Och jag ska inte glömma och berätta att det även är konserter på sommaren för hela familjen.

Eftersom vi bodde på hotellet fick vi mycket tid i parken och slapp stressa ihjäl oss. Vi kom vid tre tiden på eftermiddagen och då började det lugna ner sig och skolklasserna var på väg hemåt. På kvällen spelades vi golf på golfön. Då hann vi med alla roliga karuseller. Dag två tog vi de viktigaste karuselleran på fm och badade hela em. Den kvällen åkte vi till Lökken och åt kvällsmat på stranden. Dag tre tog vi förmiddagen i favoritkarusellerna och badade innan det var dags att ge sig av. Även om incheckning är 15 och utcheckning 10 får du nyttja parken hela dagarna. Så himla bra!

Vi tog det lilla tåget för att se hela området. Det tog TJUGO minuter.. förstår du hur stort det är eller? Mira myser som vanligt med pappa =)

En av de saker jag uppskattar mest på Fårup är badlandet som är sketastort. I år var det också en nyhet att vattnet i vågbassängen var uppvärmt. Det var som en jättestor jacuzzi och det var bara att njuta! De andra gångerna vi varit där har det varit så himla kallt så det blev en ”varm” överraskning =)
Aqualand är Danmarks största badland och ingår i entréavgiften till Fårup.

Dessa två alltså, så tajta och så lika!

Badlandet ”Aqualand” är JÄTTEstort och det finns mängder att välja mellan! Kolla in hemsidan så ser du hela området som var svårt att få med på bild.

Vi alla älskar Fårup Sommerland och mannen förstod mina och Miras hejarop när vi bestämde att vi skulle åka dit. Jag skulle vilja att Fårup byggde små stugor med kök så att man kunde stanna en vecka eller två. Hotellet är fantastiska bra men då kanske man inte stannar lika länge eftersom man måste köpa ”utemat” eller äta på hotellet i en vecka och det har inte alla råd med. Förstår du, jag vill ha MER Fårup! VI VILL ha mer…
Och snacka om att tänka på alla både barn, vuxna och djur…

4
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00