Hur går en photoshoot till?

Idag har Mira fått jobba på ett fotouppdrag för IKEA. Jättekul och det blir lite annorlunda bilder på Mira. Oftast får jag inte berätta vad det är för uppdrag hon är på men idag var det helt okej och hon ska göra detsamma imorgon. Lite kan du se på min Insta Story.

Många har undrat hur det går till på en photoshoot så jag tänkte att jag kunde berätta det för dig. Det är väldigt speciellt när det gäller barn eftersom det är små juveler som teamet är särskilt rädda om. Där finns tydliga regler på vad som gäller och föräldrarna ska vara med hela tiden. Barn som inte vill eller inte orkar dom behöver inte heller fortsätta. Barn ska vara barn. Jag har heller aldrig varit med om att man har sminkat Mira, det är endast håret som fixats och det har inte varit mycket det heller. Hennes lockar är väldigt populära.

När man kommer på plats är det alltid lite förvirrat och organiserad kaos. Det fullständigt kryllar med folk på fotograferingar. Du har beställaren, en fotograf + assistent, stylist + assistent, fotograf + assistent, rekvisitör, producent, sminkös + hår och en som hela tiden servar med mat, dryck och annat gott så att modellerna orkar med sin dag.

Det ligger väldigt mycket planering bakom dessa foton ska du veta men ändå är det ALLTID massor av väntan. Det märks att dom inte jobbar på ackord precis, här är det perfektion och detaljerna som är viktigaste. Den perfekta bilden kommer inte av en mobilkamera =) Man går efter ett speciellt callsheet med bilder man tagit innan bilderna. Säger produktionen att det ska ta en timme tar det fem… Det bara är så. Bit ihop och se glad ut =).

Teamet sätter ljuset, testfotar, sen testas det med modell för att sedan ta de riktiga bilderna. Det blir ofta småjusteringar och lite ändringar. En millimeter kan nämligen göra stor skillnad i en bild. En bild tar cirka 1,5 timme att ta… Ja det är sant. EN BILD.

Det fikas och fixas och trixas hela dagen och alla äter alltid lunch tillsammans. Till och med jag som mamma blir uppassad. Musiken spelas, alla som är där är konstnärer på sitt sätt. Det är superkul och Mira kommer endast att göra detta så länge hon tycker att det är roligt och håller båda fötterna på jorden.

Ikea 2

Idag fick vi komma in på IKEAS högcenter nere i city Malmö. Det kändes nästan lite förbjudet och spännande =)

Ikea 3

Sandra fixade med Miras händer och naglar för fokus för fotograferingen var just händer och mat!

Ikea 4

Ikea 7

Tänk att få smaka på självaste IKEA kockens mat!! Detta är Daniel som har ett helt labb i Malmö där han prövar sig fram till alla rätter vi äter på IKEA. Det är han som står bakom vegankorven som säljs nu. Har du smakat den?

Ikea 8

Mira var stolt och spänd. När det var lunch fick vi fin utsikt över Malmö. Många undrar också vad Mira tjänar på att ta modelluppdrag och det brukar ligga runt 2.000 kr för en dag. Alla dom pengarna är hennes den dagen hon behöver dom.

Ikea 9

Här ser du lite av folket som var med i dag. Tänk EN bild! EN! Och då ser du inte alla på bilden heller.

Ikea 10

Dagens modeller som IKEA anlitat var Sarah (som lärde Mira att knyta skor), Ramir (som lärde Mira att man kan hacka alla spel på telefonen) och Sandra (som lärde Mira hur man gör bäst för att få finast naglar).

Ikea 11

Detaljer, detaljer, detaljer…. Jag brukar ALDRIG lägga upp bilder från fotograferingar för oftast är det så himla hemligt. Men inte här, alla produkter du ser finns redan. Jag har bett om tillåtelse att visa och det var heeeeelt okej! Mattias från IKEA sa en kul sak,
– Jag har lärt mig att det är mycket bättre att säga Ja!

Ikea

Mira var trött, lycklig och längtar redan tills imorgon för då blir det ännu en dag framför kameran.

 1. Carola skriver:

  Fina Mira. Vilka äventyr hon får vara med om ❤️

  1. fnulan skriver:

   Det är så roligt för henne, och hennes mamma med 😉 kram

 2. K skriver:

  Så roligt och spännande för Mira. Vilken spänning att vänta på de färdiga bilderna. Du måste visa dem när ni får. Må så gott.

  1. fnulan skriver:

   Jaaa jag lovar =)) Om jag själv får se dom 😱

 3. Masale skriver:

  Men åh så roligt 🙂 Ska bli kul att se resultatet sen 🙂
  Härligt och bra jobbat Mira (y)

  1. fnulan skriver:

   Jaaa längtar jag med även om jag redan sett en del klara bilder =)

 4. Fina Mira, en sån underbar liten tjej.
  Våra barn har ”jobbat” sedan de var ganska små med att hjälpa pappa med lie smågrejer på firman. De har bl a skruvat isär ljuskronor som skulle lagas och bytas olika saker i. De tyckte det var roligt att tjäna egna pengar och ha till sommarlov och vinterlov. Sonen sparade till moppe och dottern lade pengarna på sin ponny också. Tror det är bra att man får kämpa lite för det man vill ha.
  Så länge Mira tycker det är kul med modellande och foto så låt henne fortsätta.
  Kram till hela Fnulanfamiljen.

  1. fnulan skriver:

   Åh men så bra Kristina. Jag tycker att det är bra att barn får vara med och lära sig att man får ta ansvar. Men såklart ska det inte vara för mycket. Hoppas att allt är bra med dig. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..