SÖNDAG!! Och ingenting planerat alls, alltså det är så lyxigt. Eller vänta.. Jag ska ju jobba lite, tvätta, börja packa inför Turkiet, packa inför morgondagens resa till Göteborg, städa, lägga in räkningar, blogga och laga mat. Så början på inlägget får istället bli:
SÖNDAG!! Och massor att göra!

När Amanda var på besök så visade jag henne min favoritstad Malmö men även vackra och underbara Lund. Jag ÄLSKAR att visa upp mina egna städer för vet du en sak. Då upplever jag städerna på nytt med nya ögon. Jag blir som en turist i min egen stad. Det är faktiskt ganska coolt. Och jag upptäcker hela tiden nya saker som jag inte sett tidigare. Det jag visade var det vackraste apoteket i Sverige- Apotek svanen. Som har behållt allt gammalt. Alltså det är så coolt. Sen besökte vi självklart Domkyrkan.
Vackert så det är tokigt.
Om jag hade kommit till din stad vad hade du visat mig då? Och såklart vilken stad är det?

Nä jag får väl ta tag i det där som ska fixas då. Ses ikväll då ska du få läsa vad jag tycker om politik och valet minsann.

20180824 190225

Jadå, danska flaggan, jag vet… Men jag bor ju i Skåne liksom…

20180824 190123

Detta är Jätten Finn. Alla vi skånska barn i Lunda trakten har fått höra sagan om honom och vad som hände när han blev arg på munken som kunde gissa hans namn. Det är så häftigt med sagor och sägen.

Lund

Åh det är så vackert och helt magiskt att gå ner i kryptan.

20180824 190210

Vackra Lunds Domkyrka! Jag måste vara där klockan 12 någon gång och se klockspelet. Har du upplevt det någon gång? Inte jag..

 

 1. Sara skriver:

  Jag bor själv i Lund och jag tycker det är mycket fint som man inte alltid tänker på! Jag pluggar och håller mig mest till den delen av staden där mina föreläsningar ges, men jag älskar arkitekturen längre ned i staden. Klockspelet har jag hört ett par gånger och det är riktigt fint!

  1. fnulan skriver:

   Jaaa där är så fint, har du varit på apoteket?

 2. Emelie skriver:

  Åh vilka fina foton! kyrkor lan va så mäktiga! Var inne i domkyrkan på Zakynthos, eftersom vi hade linne på oss var vi tvungna att täcka axlarna, sen var det bara att gå in. Tyvärr var det förbud att fota. Men den var så himla fin! Guld över allt!😍

  1. fnulan skriver:

   Men ååå vad synd att du inte kunde visa foto!! Min son kom hem från Zakynthos idag =)

 3. Jenny skriver:

  Så fina bilder!

  Jag kommer ju från stockholm så hade kanske visat dig nått fint museum, skansen och gå på Gröna Lund.

  Nu bor jag i Turkiet och här finns så mycket fint att se, spännande grottor till gamla slott. Mycket intressant.

  Kram kram

  1. fnulan skriver:

   Åh jag kommer till Turkiet på lördag, LÄNGTAR!!! Kram

 4. Evelina skriver:

  Vilka vackra bilder! Jag tycker att Malmö är en riktigt fin stan, Lund har jag dock dessvärre aldrig varit i innan 🙂

  1. fnulan skriver:

   Men då får du komma!! Kram

 5. Moa skriver:

  Jag bor i Göteborg och om jag skulle visa någon min stad så skulle vi nog kikat in Liseberg och universeum sen skulle vi nog tagit en tur på kanalen med båten paddan och även gått en sväng på naturhistoriska museet och världskulturmuseet. Finns mycket att kika på i Göteborg men det finns det nog i varje stad! 🙂

  1. fnulan skriver:

   Ja men ååå det är så vackert hos er!!! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..