ANNONS

M som i smarrigt!

/

Jag hatar att äta rester, men jag älskar att laga mat av rester. Nu fattar du ingenting va? Det gör knappt jag heller faktiskt. Jag ska försöka förklara vad denna vimsepannan tänker på. Jo, jag älskar att tömma kylen och frysen och mixtra ihop en god middag på det som finns. Så det kan vara lite ostkanter, grädde och massa annat gojjs.

Idag lyckades jag sannerligen och har gjort en highfive med mig själv och när jag tittade mig i spegeln tittade jag beundrande och sa ett litet flirtigt:
– Fan vad bra du är alltså. Shit Fnulan, du är ju skitgrym. Bra jobbat!
Gud så stolt jag blev =)

Detta hade jag (nästan) hemma, men du bör ha det:
400 gr kycklingfärs
1 pkt tacokryddor
Kokt ris
5 dl Creme fraiche
1 dl tacosås (har du ej så mkt, ta chilisås och krydda i lite)
Riven ost
Salt och peppar till gojjan

Tacogratäng

Jo vad gjorde jag då? Jag tog vad jag hade hemma. Jag kokte ris och stekte upp kycklingfärs.

Tacogratäng-2

I kycklingfärsen (400 gr) hade jag i en påse med taco kryddor.

Tacogratäng-3

Sen hivade jag i en öppnad burk med creme fraiche 4 dl och några slattar med tacosås. Sammanlagt blev det nog 1 dl. Vi har alltid massa med burkar med lite tacosås i botten. Erkänn att du också har det! Jag saltade och pepprade lite också.

Tacogratäng-5

Det kokta riset och tacofärsen hälldes i en form. Jag hade alldeles för mycket ris vet jag nu i efterhand. Ovanpå hällde jag röran och slängde på riven ost och sen skjuts in i ugnen på 200 grader.

Tacogratäng-6
Eftersom allt redan är tillagat så är det bara att se till att allt får lite färg. SÅ SMARRIGT! Det hade varit gott med taco chips till men det hade vi inte.

36
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00