När jag blir stor ska jag…..

Minns du när du var liten och drömde om vad du skulle bli när du blev stor. Hallå, det är dags att vakna, du är där nu! Det är tid att inse att du är vuxen, skit stor, gammal, äldre, lastgammal, medelålders, snart pensionär och den dagen vi aldrig trodde skulle komma är idag. Vi skulle vara unga resten av livet, vad hände liksom. Jo, livet hände.

När jag var liten ville jag bli två saker, kändis eller lärare. Det blev kört på båda sakerna, jag gav upp men arbetade i 12 år på förskola. Jag vet att jag hade varit en grym lärare men jag hade aldrig orkat med alla jobbiga föräldrar, det vet jag med säkerhet.
Vet du vad min storasyster Kamilla ville bli när hon blev stor? Jo hon skulle minsann bli ”Kiosk”. Den yrkestiteln tog jag istället. Det är bara det att varorna är uppätna slut hela tiden så jag har inget att sälja till andra.

Det härliga är väl ändå att ingen kan ta ifrån oss våra drömmar och framtidsplaner. Och vilken ålder du än är i så har du en framtid framför dig. Så häftigt. Så när jag blir större ska jag……..
Vad ville du bli när du blev stor?

DSC05326

När Mira blir stor vill hon bli artist eller skådespelare. Går det i arv?

 1. Kerstin skriver:

  Min lillasyster ville bli ”plättebagerska”
  (Kanske lite tjatigt i längden)
  Blev många skratt när de frågade efter hennes drömyrke…
  Trevlig helg! Kram Kerstin😀

 2. My skriver:

  Jag ville bli tandläkare eller polis. Jobbar inom vården 🙂 men dock inte som tandläkare 😂😂

  1. fnulan skriver:

   Skönt att du slapp ju, Alla är ju rädda för tandis =)

 3. Asså jag satt och läste det inlägget o bloggsupport gruppen flera gånger för att just tänka tillbaka på vad jag ville bli när jag blev stor och jag har svårt att tänka tillbaka, men jag ska ta mig en funderare och dela med mig av det absolut!

  Mira går i mammas fotspår 😀 Så det ska vara ^^

 4. Sanna skriver:

  Mitt första drömyrke var lärare, något jag absolut aldrig skulle vilja arbeta som i dag. Men i efterhand tror jag mest att det var för att mamma (min stora förebild) utbildade sig till det i samma veva. Längre fram ville jag bli skådespelare, dansare eller delfinskötare. De drömmarna släppte jag någonstans under högstadiet, och då blev jag i stället intresserad utav att arbeta på en tidning eller ge ut egna böcker som författare.

  I dag drömmer jag fortfarande om att få livnära mig på att skriva, men även med att skapa egna events och arbeta med sociala medier på ett eller annat sätt. Ser mig i ett yrke som projektledare, PR-konsult, chefredaktör, eventarrangör, författare eller som marknadskommunikatör om jag får drömma mig bort.

  Dottern på 11 år drömmer om att bli sångerska, inredningsarkitekt eller konstnär. Det roliga i våra gemensamma drömyrken är att de flesta är kreativa yrken av någon form.

  Kram Sanna

  1. fnulan skriver:

   Men fina Sanna, det är inte försent, börja bara! Ta en skrivarkurs eller nåt. Du klarar allt! Kram

 5. Carro skriver:

  😂allså du är ju helt otrolig och vet precis hur du ska få en att ramla baklänges av garv.Vem orkar med jobbiga gnälliga föräldrar 😉Å vilken otur att kiosken inte har något att sälja och att allt är uppäten.Vad härligt att hon vill bli artist eller skådis😘Min dröm var att få bli fotomodell och den drömmen sitt i sig fortfarande än idag.

  1. fnulan skriver:

   Hahaha akta så du inte slår dig!! DU är så vacker så bara kör!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..