Smörkniv 2.0

Herregud jag måste skynda mig som bara den att skriva till dig, jag har en timme på mig. I ett VÄLDIGT svagt och chockerande ögonblick sa jag högt igår att vi borde vara utan paddor, datorer och telefoner mellan 17-20. Men på riktigt, är jag dum i huvudet. Det var bara en som blev lika lycklig som om det vore hennes födelsedag, Mira. Vi andra svär mest.

Oj, skolan har utvecklats den sista tiden. Jag älskar till exempel att Miras träslöjdslärare är tjej. Jag måste visa vad Mira gjort i träslöjden, världens finaste smörkniv. Minns du hur din egen såg ut? Denna fick enligt Mira världens bästa pappa i julklapp.

20181226 1234461858527845782100902.jpg

 1. Men åh så fiiiiiin! Ja hur tänkte du nu? Av rent egoistiska skäl kan jag känna att det var väl ett dumt förslag av dig.
  Men av osjälviska skäl så kan jag säga att jag är glad för att ni kommer att få ännu mer tid och kontakt med varandra!

 2. Hahahahah åh herre vad du klagade igår, tyckte väl att du försvann ett bra tag först. Åh jag saknar verkligen träslöjden, jag gjorde en smörkniv i typ 8:an som jag fortfarande har kvar 🙂

 3. Vad häftigt med en kvinnlig träslöjdslärare, var ju unheard of när man själv gick i skolan. Vår var en gubbe från Gotland som såklart saknade en tumme som han blivit av med i sågmaskinen nån gång. Riktigt söt smörkniv hon har gjort 😍

 4. Hahaha! Ser fram emot att ha dig tillbaka sen klockan 20. Det är så tyst och tomt under de där tre timmarna. Vilken fin smörkniv hon har gjort! Vi har en fantastiskt fin (halv) träslev här hemma som min syster har gjort. Vilka minnen alltså!

 5. Åh så fin smörkniv!!!

  Jag har faktiskt kvar min smörkniv som jag gjorde i mellanstadiet fortfarande.
  Min mamma fick den men sen när jag flyttade hemifrån så tog jag den med mig och den har följt med ända till Turkiet faktiskt 🙂

  Kul när man får göra något så användbart och som man kan ha i många många år.

  Kram kram

 6. Men vilken fin smörkniv hon gjort. Så duktig hon är! Jag vet känslan, på julafton sa jag till om att det var strängt förbjudet att hålla på med mobiltelefonerna om det inte var för att ta bilder. Jag lyckades hålla mig bättre än vad jag trodde faktiskt. 🙂

 7. Jag skulle önska jag kunde köra mobilfritt men icke.. Smörkniven var de vackraste! Jag gjorde faktiskt ingen men jag gjorde en fruktansvärt ful hållare till hushållspapper i form av en clown. Botten var som clownskor och toppen ett clownhuvud som jag gav till mormor och morfar, mormor har den till min förfäran fortfarande på köksbordet….

 8. Har aldrig hört om en kvinnlig träslöjdlärare, så grymt att skolan har tagit in en som är kvinnlig och bryter lite på de normerna. Så himla charmig smörkniv din dotter har gjort

 9. Haha, sitter just nu och skrattar däsom bara den, tänk att man kommer på så himlans bra ideér och sen är det vi själva som drabbas 😉😂😂

  Oh vilken söt smörkniv ❤ du måste berätta att jag tycker hon är fantastiskt duktig ❤

 10. Det var ju ett dumt beslut tycker jag *fniss* fast jag hade behövt införa det själv här hemma =) Det var en fin och unik smörkniv. Jag minns hur min såg ut, fruktansvärd. Önskar jag hade ett foto på den – det gick inte att använda den – jag var mest trött på skolan och blev sur över att vi var tvungna att göra en smörkniv på slöjden så gjorde inte så noga – läraren var inte så nöjd! Jag förstår honom! Jag tror inte jag gav bort den heller. Kanske lika bra =)

 11. Åh, vilken fin smörkniv Mira gjort! Kommer ihåg att jag sandpapprade bort min, tills det nästan bara var en pinne kvar😂! Men len var den!!
  Min dotter har också en kvinnlig lärare i träslöjd👍! Tiderna förändras!
  Kram💕

 12. Så fin hennes smörkniv blev och med hjärta och allt 🙂 Den får ni vara rädda om 🙂 Jag har inte gjort någon sån på träslöjden 😛

 13. hahaha jag hatar när man kommer på idéer och sen är det en själv som får lida😂 Men tror det kan vara bra att ha så ibland, lite jobbigt att ha det varje dag dock! 😱 Fin smörkniv! Min var bara vanlig trä och tråkig.. Inget hjärta på den inte. Kul att hennes träslöjdslärare är tjej! Det hade jag också ett tag 😀

 14. Åh vad fin. Älskar att det är hjärtan på den. Tror att mina föräldrar sparat alla smörknivar de fått från mig och mina två syskon. Hemska men kite charmigt när de åker fram när man är på besök.

 15. Smörkniv gjorde inte jag i slöjden, däremot har alla 3 ungar gjort varsin som J fått i julklapp. Tror att det bara är en som går att använda, då de andra två var (är!) centimetertjocka – går helt enkelt inte att bre med dem.. Miras är iaf riktigt tunn och fin!
  Skärmfri tid borde alla införa, åtminstone för några timmar/dygn. Men jag vet redan vem som skulle ”lida” mest här hemma.. 🙄

 16. Gud vad glad jag blir över att läsa att hennes trädslöjd lärare är en tjej 🤗 Gud vad glad och stolt pappan i huset måste vara över smörkniven som dottern har gjort.Minst själv hur stolt man kände sig när man hade skapat något på slöjden.Ni får passa på att spela sällskap spel under tiden.

 17. Så fin! Kan mira göra en sån åt mig också! Ni måste få mysiga kvällar nu, kanske spela ett analogt spel ihop eller ha givande samtal! Berätta gärna vad ni gör 🙂

 18. Men wow vilken vacker smörkniv! Alltså hur fick hon till hjärtat?! SÅ FIN! Kul med lite normbrytande dessutom. Vi har många män på jobbet, inte sååå vanligt på en förskola, men så himla kul att barnen även får en bra manlig förebild, det behövs! Kram <3

 19. Ja, vi alla borde nog minska tiden framför alla skärmar.. Det blir lätt mycket tid som bara flyger iväg istället för att på riktigt umgås med nära och kära.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..