Välkommen till Solskensön

GODMORGON från vackra och magiska Bornholm, Jag längtar efter ännu en dag här på Solskensön. Här är SÅ vackert! Jag var här som barn och jag ska erkänna att jag är chockad. Jag hade inte en aning om att Bornholm hade så  mycket att erbjuda. Nu sitter jag i sängen på vackra Hotel Nordlandet och ska försöka samla intrycken från gårdagen. 

Bornholm Nordlandet-3

Vi checkade in på Hotel Nordlandet igår. Östersjön finns precis vid husknuten och jag vet inte hur många gånger jag har ställt mig där ute för att och njuta av utsikten.

Bornholm Nordlandet hotellet

Hotel Nordlandet är inspirerat av den vackra omgivningen på Bornholm och självklart också havet. Inredningen i rummen är sådan som jag som uppskattar som mest, nordiskt och modernt. Alla rummen är nyrenoverade och med sagolik utsikt över Östersjön och har L:A Bruket produkter, det känns lyxigt! Det finns både lägenheter och rum som kostar från cirka 1.290 DKK.

Bornholm Nordlandet

Mitt rum är så charmigt med bjälkar i taket!

Bornholm Nordlandet-2

Bornholm Nordlandet-4

På eftermiddagen hade vi fri lek. Det fanns cyklar för de som ville ta sig en liten cykeltur, eller kunde de som ville ta en vandringstur på Hammerknuden. Några av oss ville stanna och ta en drink på hotellets restaurang Underbar. Gissa vilket jag och Åse valde? Vi tog första parkett mot Östersjön och en god drink.

Bornholm Nordlandet drinkar-2

Tjejen som jobbade på restaurangen på Underbar var verkligen UNDERBAR. Hon gjorde en otroligt god drink med rabarber, äpple, gin, dragon och massa annat.

Bornholm Nordlandet drinkar

På kvällen åt vi middag på restaurangen Underbar som ligger i anslutningen till hotellet. Här möts med av en utsikt över Östersjön. Senare på kvällen kom Helle Mogensen från Destination Bornholm för att gå igenom våra två dagar på denna sagolika solskensö.

Bornholm Nordlandet-8

Kolla in denna förrätt med endast lokala producenter av kvalitetsmat. Det mesta kommer från en gård i närheten som vi ska besöka på torsdag så jag väntar med att berätta om det som ligger på tallriken.

Bornholm Nordlandet-10

Igår gjorde jag något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag smakade på ankhjärta. Och jag skäms nästan för att säga att jag tyckte att det smakade otroligt gott när jag var en sådan motståndare från början.

Bornholm Nordlandet-9

Vi är fem som reser tillsammans. Jag ska presentera de alla för dig.

Bornholm Nordlandet-11

Huvudrätt med torsk, ramslök, sparris, ärtskott och annat gott. Det var en otroligt fräsch och lätt måltid men ändå mättande. Jag uppskattar restauranger som lägger fokus på huvudingrediensen istället för att krångla till det med tillbehör som egentligen inte behövs. 

Bornholm Nordlandet-12

När klockan var tio var vi alla nöjda för kvällen och smög upp på våra fina rum. Ljuset låg kvar över Östersjön och vi alla somnade säkert som stockar till ljudet av måsens skri och skvalpande vatten utanför fönstret. Carpe Diem.

 1. Marie skriver:

  Ohh så härligt, Bornholm har jag varit på 2 ggr och det är är verkligen toppenfint där =D, så härligt ni har det

  1. fnulan skriver:

   Vad roligt att du varit där. Vad är din favorit på ön?

 2. Sandra skriver:

  Så mysigt det låter…men Fnulan lilla…varför är inte jag med?! 😢

 3. Carro skriver:

  vilken magisk utsikt förstår att ni valde att stanna kvar och ta en varsing drink.Blir väldigt avundsjuk nu på er.Ankhjärta blev jag bjuden på utav min svärfar när jag och sambon precis hade träffas.Självklart hållde dom tyst om vad det var vi åt fram tills några dagar efter.Det går inte beskriva hur underbart gott det var med ankhjärta.

  1. fnulan skriver:

   Jaaa och visst skäms man lite då… Jaja,jag måste säga att jag uppskattar att man använder hela djuret om man nu måste.

 4. Madde skriver:

  Men så härligt det såg ut, vilken utsikt. Man behöver inte åka så långt för att få uppleva mycket. Verkar vara ett sådant ställe jag behöver nu

  1. fnulan skriver:

   Då tycker jag verkligen att du åker till Bornholm. Kör ner till Ystad och ta båten över. Det kostar INGA pengar!!

 5. Liw skriver:

  Vad mysigt ni verkar ha det, både att få komma iväg på resa och att vara just på Bornholm. Vilka fantastiskt fina bilder, speciellt den med blick ut från din balkong, underbara färger! Hoppas ni får det fortsatt toppen på resan. 🙂

  1. fnulan skriver:

   Ja vilken resa det blev. MAGISKT!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..