ANNONS

Fin fin fin mat

/

Förlåt att jag glömde bort dig i morse men familjelivet och underbara Mira kom emellan. Så är det att vara mamma, vilken tur jag har. Nu vill jag faktiskt berätta för dig om Stammershalle Badehotel som är en restaurang som blivit omnämnd i Michelinguiden. Där var vi och åt en fantastisk meny tillsammans på vår sista kväll på Bornholm med vännerna.

Stammershalle Badehotel
Tyskarna som byggt hotellet alltid varit ett badhotell, så länge som i 100 år. Det bär respekt med sig och känslan sitter verkligen i väggarna när man kommer in. Hotellet har endast öppet mellan april och november så det känns lite exklusivt att vara där.

Stammershalle Badehotel-2

Kolla vad snyggt och smakfullt inrett! Jag blev alldeles tagen av miljön vi mötte innanför dörrarna. Här finns 15 rum som kostar 900  DKK utan havsutsikt. 1.200 DKK kostar rummen med havsutsikt. Och för 1500 DKK får du för lyxigaste lyxrummet. Besökarna är mest danskar men lite svenskar och självklart tyskar.

Stammershalle Badehotel-3

Alltså denna kvinna, Henrietta. I LOVE HER. Vilken personlighet och vilken kärlek till sitt och mannen Henriks badhotell. Henrietta är verkligen en del av hotellet och gör nog mycket av atmosfären och stämningen på plats. Det roliga var faktiskt att det bara är kvinnor på tunga poster som som är chefer i restaurang, reception, ägare och kökschef. Mannen Henrik var i hotell- och restaurangbranschen och drömde om att skapa sitt badhotell men nu är det hans fantastiska kvinna som driver det vidare med kärlek och glädje.

Stammershalle Badehotel-4

Kolla vad vi fick se, en väldigt sällsynt blomma; Anemon Apennina och den finns bara på Bornholm i hela världen. En gäst hade råkat plocka den (till min glädje…)

Stammershalle Badehotel-5

Menyn hade en stark inspiration från det franska köket. Vi åt den stora menyn och den var fräsch, lagom av allt men framförallt otroligt god. Jag tyckte att det var en välkomponerad meny med bra balans mellan rätterna. Jag blev förvånad över priset på en så pass bra meny 595 DKK. Vi valde också vinpaketet och det var noggrant utvalda viner till varje rätt.
Restaurangen var liten och alltså därför lite mer genuin och mysig trots sina höga klass. Servicen var otroligt bra och jag blev glatt överraskad så bra koll dom hade på oss som gäster.

Stammershalle Badehotel-8

Detta var verkligen ett mysigt och härligt badhotell längs norra kusten på Bornholm och väl värt ett besök!

Stammershalle Badehotel-9
Kolla så läckert, det gillade vi tanter när vi kom på besök =)

16
12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00