ANNONS

Naturhistorisk Museum & Aros

Nu är det dags för ännu två fantastiska tips, Aros och Naturhistorisk Museum. När vi var i Århus gjorde vi allt vi kunde och hann för att maxa användandet av vårt Århuskort med alla gratisaktiviteter. Tyvärr hann vi inte med ett ställe som jag gärna ville till, Mosegård, det låg fel håll för oss så jag blev nerröstad. Barnen blev dock nerröstade på deras önskemål om Tivoli Friheden… Så det så, det var väl karma för min del.
MEN, vi fick i alla fall njuta av Naturhistorisk Museum och Aros. Dessa två utställningar ligger i centrum av Århus.

Aros-20

Välkommen till Aros, känt för sin regnbågspanorama.

Aros-2

Att få med denna känsla i bild och text är faktiskt inte lätt. Du står där upp med en storslagen utsikt över Århus stad och hela staden förändras beroende på vilken färg du står i. Och jag kan faktiskt tycka att det känns annorlunda inombords beroende på var du står.

Aros-3

Läckert… Här nere ser du lite av de olika skiftningarna.

Aros

Aros ser sig själv som ett mentalt fitness center. Ju mer du öppnar upp och vågar uppleva desto mer ser du.

Aros-14

På Aros hittar du 10 våningar med konst i alla olika genrer och tidsepoker.

Aros-11

Aros är inte endast känt för sin regnbåge utan för sina utställningar. Som denna pojke är ett av de mest besökta inslagen. Du blir alldeles förstummad av denna staty när du står där. Pojken är STOR och beroende på var du står i rummet förändras synen på honom på ett konstigt sätt.

Aros-13

Denna delen tog mig allra mest. Jag grät inombords och ville inte lämna. Här är tavlor men inbundna skyltar som hemlösa skrivit för att få hjälp. Jag vet inte hur många där var men det var vägg efter vägg fyllt med människors skrik på hjälp. Båda tjejerna blev också ganska tagna och vi pratade länge om orättvisan och hjälplösheten som finns.

Aros-15

Haha tror du att denna delen med ”vanlig” konst gillades av tjejerna? Jag tyckte att det var vackert.

Aros-16

Denna delen fångade barnen också. Delen som handade om världen idag och framtiden.

Aros-17

Aros-18

Här var det svårt att få med sig ungarna igen. Dom älskade att ligga där och kolla. Jag älskar när det blir aktivitet blandat med konst.

Aros-19

Alltså… jag måste undersöka. Är detta en människa eller en staty. Vi kunde verkligen inte avgöra det. Bakom stod det en väska men när vi lade en peng fick vi ingen rörelse =).
Jag älskar Aros och hade gärna spenderat ett par timmar mer här.

naturhistoriska_-12

Det Naturhistoriska Museum i Århus är en mindre version av vårt Naturhistoriska i Stockholm. En mindre upplaga men med många fantastiska inslag.

naturhistoriska_

Är inte detta läckert! Här stod vi och tittade länge och förundrades över hur dom gjort.

naturhistoriska_-2

naturhistoriska_-3

Läskigt men vackert..

naturhistoriska_-4

Vi höll på att missa en hel avdelning så ta kartan och följ den =)

naturhistoriska_-6

Det är så spännande att se vad barnen fastnar för när man är på museum. Det är inte riktigt de saker som jag tror. Jag märkte ett stort intresse för naturen och miljön. Jag misstänker att Greta Thunberg når fram även till våra små.

naturhistoriska_-7

Vackra ståtliga djur som man kunde komma riktigt nära.

naturhistoriska_-8

Men vissa hade jag gärna sluppit, är det något jag inte gillar är det ormar… Bläääää

naturhistoriska_-9

Vi var nog här i tre timmar och parkering finns precis utanför. Det kostar 95 danska kronor för vuxna att komma in, barn är gratis. Med Århuskortet är det gratis.

naturhistoriska_-10

Efter detta lämnade vi vackra Århus och drog vidare mot Ebeltoft. Jag hade gärna stannat längre i en av mina favoritstäder för där är så mycket att upptäcka och uppleva. Det är absolut ett kap att köpa Århuskortet!

21
9

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00