ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Skånes Djurpark

Att sova på Camp Oak

/

Som jag skrev till dig innan hade jag ett superkul samarbete på Camp Oak med Skånes Djurpark. Vi skulle få sova på Camp Oak. Jag har fått flera inbjudningar till det men jag har verkligen inte varit redo för en natt i tält. Skånes Djurpark hörde av sig när dom såg att Mirka skulle komma och tyckte att det då hade jag ingen anledning att vara rädd, supermorsan var ju med! Jag sa JA. Såhär går Camp Oak till:

Camp oak

Vi kom till Skånes Djurpark vid 12 tiden och lämnade packningen vid kassan. Sex hungriga barn krävde lunch direkt så vi tog Expedition Upp på vägen till Björnberget. Lite rörelse är bra innan maten. Jag missade dock att det var varmt som bara den. Hjortarna gömde sig i skuggan och vargarna strök längs träden. Jag låg halvflåsande över trädstigen bland trädtopparna.

Skånes Djurpark-2

Skånes Djurpark-3

Vi åt SMARRIG mat på Björnberget. Det var riktigt riktigt gott men det tog lång tid med mycket kö.

Skånes Djurpark-52

Mira käkade fish and chips och det var den godaste hon någonsin ätit!

Skånes Djurpark-51

När vi hade ätit tog vi en snabb runda och tittade på Nordic Predators  Arena. Ingen av barnen ville testa på grund utav värmen. Det såg dock riktigt coolt ut och är alldeles nyöppnat.

Skånes Djurpark-5

Sen var det dags för vårt djurmöte med uttrar och sälar. Det är ett nytt koncept på Skånes Djurpark att man får följa med djurskötare och möta djuren på väldigt nära håll, ett så kallat ”Djurmöte”.

Skånes Djurpark-9

Skånes Djurpark-11

Alltså uttrarna jag ÄLSKAR dom! Tyvärr är inte den delen öppen i parken och jag förstår verkligen inte varför. Det är det vackraste området med vattenfall och  grejer. Det såg riktigt skönt ut med ett plask det hade jag gärna också tagit mig ett dopp. Jag ångrar att vi inte kom dit tidigare eftersom vi tyvärr inte hann ner till den nya stranden som nyss öppnat.

Skånes Djurpark-12

Skånes Djurpark-13

Och sen hände det, Miras dröm gick i uppfyllelse, hon fick mata sälarna. Jag stod med tårar i ögonen av att se hennes lycka. Jag fick också stå nära och det kändes helt overkligt när dom kom skumpandes på sina tjocka magar. Jag bölade av lycka!

Skånes Djurpark-14
Kolla sälen bakom Miras ”säl”. Hon stod där och vinkade på mer fisk eftersom hennes var slut. Så sjukt söt.

Skånes Djurpark-17
I Margits gottebutik hittar du en massa gott och butiken är härligt gammaldags. Det sötaste var nog de härliga tjejerna som skötte servicen.

Skånes Djurpark-18

Skånes Djurpark-16
Tro det eller ej, nu var det dags att äta igen. Nu skulle vi få testa årets nyhet, pannkaksbuffé. Jag trodde inte att det skulle vara så speciellt men herregud, det fick jag minsann ”äta upp”. Där var såååååå mycket och inte bara efterrättspannkakor utan även crepes, ugnspannkaka, fläskpannkaka och mycket mycket mera. Här hade vi lätt kunnat äta lunch istället för alternativen var många för alla. Det som bör införas är något för veganer.

Skånes Djurpark-20
Och nu var det dags, Camp Oak nere we come. Alla som skulle med samlades vid flaggstången med kuddar och packning. Vi lånade sovsäckar på plats så vi slapp kånka med oss det.

Camp oak
Vi har sett området för Camp Oak många gånger men jag har mina issues så jag har inte riktigt vågat.. Nu var det dags att utmana mig själv. Jag hade bästa Mirka med mig ju.

Skånes Djurpark-44
Såååååå mysigt, Mira bara älskade det. Väl genomtänkt och tanken på att vara ett med naturen kändes plötsligt väldigt mysigt.

Skånes Djurpark-21

Skånes Djurpark-37
I mitten av alla tält (finns i två olika storlekar) fanns en samlingsplats för de som bodde över. Toalett etc fanns på Björnberget.

Skånes Djurpark-36

Skånes Djurpark-23
Kolla vad mysigt. Fina tjejer.

Skånes Djurpark-22
I tältet låg kuddar, fällar, lampor och sovmadrasser. Det fanns även eluttag och ett litet element. När vi haft genomgång av schemat fick alla sina malpåsar och bestick med mera. Sen var det dags för tillagning av kvällens middag och det gjorde man själv.

Skånes Djurpark-27

Skånes Djurpark-28
Efter maten var det disk som stod på schemat, självklart ute i det fria på bästa spartanska sätt. Jag sa till Cajsa att dom bör ha fler grillar för det blev lite huggsexa om de två som fanns. Hungriga personer tänker inte på andra hungriga…

Skånes Djurpark-35

Härliga Selina och Mirka tog tag i uppgiften =)

DSC01926
Efter disk var det dags att gå och mata djuren inför natten. Vildsvinen var superglada för alla rester =)

Skånes Djurpark-39
Renarna smaskade på mossa =)

Skånes Djurpark-41

DSC01931

Skånes Djurpark-42
Det var otroligt roligt att gå på skymningstur eftersom alla djur verkligen kom fram och vi fick se de alla. Cajsa som var med oss berättade massor om djuren. Jag älskade när hon sa att vi skulle tänka på att vara lugna och försiktiga i parken eftersom djuren inte är vana vid att där är någon där på kvällen och natten. Och vi var faktiskt gäster i deras hem.

Skånes Djurpark-45
Cajsa och de andra som jobbade med Camp Oak gänget var helt outstanding på att möta oss gäster och fixa för att vi skulle få maxa vår upplevelse. Det var så proffsigt på alla sätt och vis. Cajsa sov även över om det skulle hända något.

Skånes Djurpark-46
Vi avslutade kvällen på bästa sätt…

Skånes Djurpark-48
På morgonen bjöds vi på en god frukost, självklart grillades det ägg till frullen med. Mirka passade på att göra sig snygg(are).

Skånes Djurpark-47

När vi hade ätit och packat ihop var det dags för björnarna att få mat. Barnen fick även gå in i ett tomt björnhägn för att se hur det var. Vi fick fina diplom och massa kramar av Cajsa innan vi åkte hemåt mot Veberöd igen.
Detta är verkligen en underbar upplevelse för hela familjen. Jag sov kanske inte som en prinsessa men vad gjorde det? Nu kan jag till och med tänka mig att åka dit igen och göra samma sak. Kontrollfreaken vet ju lite med vad som ska hända och då blir det så mycket enklare.

Skånes Djurpark-10

22
25

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00