ANNONS

Iskaffe recept

/

Varje eftermiddag tar jag mig en Iskaffe och nu ska du få mitt iskaffe recept. Alltså hur gott är inte det? Det var Mirkas dotter Selina som lärde mig hur man gjorde. Nu gör jag nog en annan version som funkar toppen för min del. Det är försvinnande gott i denna värmen. Nu kör jag på lite känsla men såhär är mitt ungefärliga recept på Iskaffe i alla fall.

Brygg några koppar kaffe men dubbelt så starkt mot vad du brukar. Låt det stå i kylskåpet tills det är riktigt kallt, gärna över natten. Jag gjorde en rejäl sats när jag ändå fixade och hade till fem dagar.
När du sen är skitvarm tar du ett stort glas med det kalla kaffet, cirka en kopp. Rör i brun farin eller muscovadosocker (eller annat) och rör runt. Fyll på med is så det verkligen toppar över kaffet och fyll på med mjölk. Är det fest så ha i någon god likör.

Iskaffe

MUMS!! Du kan ju själv anpassa din iskaffe efter hur du vill ha det. Jag har i något som heter ”Perla” som är en smörkolalikör. Och det behöver verkligen inte vara varmt för att detta ska vara gott. Du kan även hitta andra recept jag har bloggat om på kategori recept.

Iskaffe recept

18
15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00