ANNONS

Last day- hur var det ens möjligt?

/
--- I samband med en pressresa med Unity Line ----

Hur är det möjligt att missa en BAMSE stor Katedral? Jag gick utanför… Alltså alldeles precis sidan om på trottoaren. Utan att se den! Hur är det ens möjligt? Jo, det är enkelt om man är pinknödig, då går det undan, skygglapparna sätts på och det finns bara ett fokus- TOALETT.
Sista dagen i Polen, hur har jag kunnat glömma att berätta om den. Nummer ett sevärdheten i Szczecin som jag tjatat om att jag vill se missade jag visst…

Szczecin-5

Ett helt makalös palats, Hertigarna av Pommerns slott från 1300 talet. Så pampigt och stort. Om du kollar på klockan på bilden nedan ser du de svenska lejonen. Kan du gissa varför? Jo precis, Szczecin har en gång varit svenskt faktiskt. Slottet fungerar idag som ett kulturmecka och du kan ta dig upp i klocktornet och se staden framför dig.

Szczecin-6

Szczecin-3

Och den här katedralen var helt galet vacker, The Cathedral Basilica of St James the Apostle från 1187. Ser du att molnen ligger över toppen på tornet? Hade vi inte misstänkt att det var en högmässa hade vi tagit oss upp till tornet för att se den utsikten över hela Szczecin.

Szczecin-4

Tyvärr var det dags att lämna Szczecin på söndagen. Det var en makalöst fin stad och vi hade mer än gärna stannat någon dag längre för att kunna uppleva allt. Billiga priser, lyxiga spa och vacker stad borde locka så många.

Szczecin-7

Från Szczecin tog det cirka en och en halv timme att köra till båten. Unity Line tog oss tillbaka till Sverige men även där fick vi lyxa till det ordentligt.

Szczecin

Vi hade en BAMSE stor hytt och det var otroligt skönt att kunna lägga sig och vila en stund. Båtturen tog sju timmar över.

2019 11 10 155434306286961987775..jpg

Där fanns taxfree och spelautomater som sig bör på en båt.

2019 11 10 187763799834615681695..jpg

Jag tror att det är mer ös på båten vid andra tider men vi åkte ju mitt på dagen så det var väldigt lugnt och skönt. Så det var vi och alla lastbilschaffisar.

Szczecin-2

Och jag ska bara berätta att laga mat kan dom minsann på Unity Line. SÅ fin mat och smarrigt som bara den.

maten-2

Dom revbenen alltså…. To die for.

maten

2019 11 10 184285697213002324368..jpg
Nu har du fått läsa allt om vår Polenresa. Och vi är så nöjda och åker gärna tillbaka till Szczecin och njuter fler gånger. Vi tackar Unity Line för chansen att få uppleva en lyxig helg i en fantastisk stad. Är du intresserad av samma resa som oss så finns det massor av billiga paketresor som innehåller spa och hotell! Det är kanske en bra julklapp till dig och din raring?❤️
HÄR kan du se mina andra inlägg om vår resa till Szczecin!

4
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00