Vår styrka och hot

Idag var jag i skolan och hämtade hem alla Miras skolböcker. Det var alldeles spöklikt tomt! Miras lärare hade samlat alla hemma-barns grejer i mappar. Fröken Marie mötte upp oss på skolgården och gick in för att hämta. Allt för att vi inte skulle komma in i lokalerna.

Nu sitter vi här på kontoret, jag och mannen jobbar och Mira sitter med läxorna. Det är ganska mysigt trots allt men utav en otrevlig anledning. Det som är positivt just nu är att vi förenas på andra sätt. Plötsligt är solidaritet, empati och gemenskap viktigare än någonsin. Vi prövas nu och vår utmanare är ett jäkla VIRUS.

Wp 15846986851346556876254748537197.jpg
Imorgon kommer mina föräldrar hem (hoppas vi). Idag var jag och handlade till de två så att dom har något i kylen när dom kommer hem. Håll nu tummarna att dom kommer igenom flygplatsen utan att stoppas eller att bli smittade på flygplanet.

 1. Hej. Förlåt, jag har inte hängt med. Är Miras skola stängd eller är hon hemma av annan anledning?
  Vi har själva vår son hemma från skolan eftersom han varit förkyld och fortfarande nyser efter 3 veckor = inte får gå till skolan med minsta symptom. Man tycker att man borde njuta av att vara hemma tillsammans, men det blir lång tid utan kompisar för honom och vi vuxna bara går runt och oroar oss för Corona.
  Hur är det för er och alla andra som läser här, är ni oroliga? Känns ibland som jag är den enda som är så orolig.

  1. fnulan skriver:

   Ingen fara Anne-Lise! Mira var hemma en vecka för hon hade feber och var hängig. Jag är inte så orolig (tyvärr). På nåt sätt är jag orolig för andra, de på mitt jobb som många ör i riskzonen och för de äldre. Jag är ändå noga med handhygien och att inte ge mig ut i onödan. Känner mig trygg hemma. Kram!

 2. Marie skriver:

  Ja det är faktiskt lite läskigt, vi har 13 fall i Dalarna än så länge, är ju fler som ej testat sig och lär bli fler, men förståra att ni i stortäderna har önnu mer spökstäder. Ja man får se det så att man har mera tid tillsammans

 3. Håller tummarna för dina föräldrar att de kommer hem snart. Ja jag håller med dig jäkla virus

 4. Amanda skriver:

  Vad skönt att ni kunnde hämta hennes skolböcker så att hon Kan jobb hemma❤️ hoppas dina föreldrar kommer i genom

 5. Sofie skriver:

  Vad bra att läraren samlat ihop och kan hämta åt er, kan tänka mig det är mysigt att sitta ihop och jobba/göra läxor. 😊 Ja, vi måste kämpa tsm mot detta virus. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..