ANNONS

Broccoli- och spenatsoppa

/

Vill du ha tips på något gott som en god höstsoppa och kanske är sugen på en otroligt god soppa med broccoli och spenat? Då ska du kolla här för denna Fnula tog vad som fanns i skåpen och det blev faktiskt en riktigt riktigt riktigt smarrig soppa.

Ingredienser

450 gram fryst ekologisk broccoli
1 stor näve färsk spenat
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
Vatten så att det täcker broccolin
4 dl grädde
salt, svartpeppar, mini lite muskotnöt

Instruktioner

Hacka lök och vitlök och stek i en kastrull med smör. När det är mjukt häll över broccolin och fyll på med vatten så att det täcker. Släng i grönsaksbuljongtärningarna och låt det puttra tills broccolin är riktigt kokt. Lägg då i en stor näve med spenat (jag ångrar att jag inte tog mer) och låt det puttra med de sista minutrarna.
Ta av kastrullen från plattan och använd stavmixer för att göra soppan riktigt len och fin. Sätt tillbaka kastrullen på spisen, ta låg värme och häll på grädden. Rör om och smaka av med kryddorna.
MUMS!
Fler av mina recept hittar du här. 

broccoli och spenat soppa-7

broccoli och spenat soppa

broccoli och spenat soppa-2

broccoli och spenat soppa-3

broccoli och spenat soppa-4

broccoli och spenat soppa-6

0
23

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Fnulan
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00