ANNONS
Integritet på Tailsweep

Nu är det jul igen

/

—INLÄGG BASERAT PÅ EN PRESSINBJUDAN—

Nu är julen officiellt öppnat i mitt hjärta- lite motstånd erkänner jag dock. Igår var vi på Tivoli på deras pressinbjudan inför öppningen av årets upplaga av jul-Tivoli. Som vanligt så har parken exploderat i en magisk sagovärld där sinnena dansar genom dofter, musik, smaker, ögongodis och roliga upplevelser. På elva dagar har Tivoli förvandlats från en spökstad till en vacker julpark med 1 miljon ljus, 10 ton gran, 3 km girlanger, 1.000 julgranar, 18.000 hyacinter och 3000 meter grangirlanger med mera.. Galet.

För att komma in i parken måste man uppvisa sitt vaccinationspass. BRA DÄR Tivoli!!! Mira och Lykke behövde inte visa upp sina men vi stora fick. Alla vi fyra är vaccinerade (små flickorna med en omgång).

Miras kompis Lykke följde med oss igår. Sen var det mina två stora töser också.

Överallt i parken finns det allt för att maxa julkänslan. Affärer och små bodar erbjuder allt som hör julen till. Som jag tjatat om tidigare är inte Tivoli bara en nöjespark som innehåller karuseller. Detta är en park för upplevelse även för de som inte vill åka utan bara insupa denna miljö.

Vi sprang iväg allt vad vi kunde för att hinna åka så mycket karuseller som möjligt innan de stora skarorna kom. Demonen är den stora favoriten. Under julen har berg- och dalbanan fått en ansiktslyftning med 5 550 lampor. Under julfirandet på Tivoli kör berg-och-dalbanan 235 118 gästresor

Det var så mysigt att åka med dessa tre. När jag och Cornelia åkt en omgång med det vi ville så fick de små springa runt själv.

Jag och Cornelia satte oss under detta guldregn med belysning och tog varsin kaffe. Vi bara satt där och njöt. Människor som pratade alla världens språk i en härlig dansk samvaro. Så hyggeligt.

När mörkret kommer så kommer också alla intryck. Jag ska låta bilderna tala lite för sig själv.

Alla karuseller kör på som vanligt (utom en) och restaurangerna som finns i hela parken och i alla varianter är också öppna. Mer än 65 500 skivor fläskstek skärs för hand till Tivolis fläskstekmacka och där ringlade kön lång. I snitt varannan minut vänds det en pannkaka under ”Julen på Tivoli”.

Alla julgranar som pryder hela parken är alldeles storslagna. Dom är överallt och alla lika vackert prydda med julgranspynt. Som jag skrev, 1.000, ETT TUSEN julgranar…

Julgranen framför Konsertsalen är klädd med 235 ljuskedjor och 35 250 lampor.

Några måsten när man är på jul på Tivoli är:

1. Churros

2. Popcorn och brända mandlar

3. Glögg, Lumumba eller Irish coffee. Lykke dricker såklart en alkoholfri glögg. Under julsäsongen säljs över 11 800 liter glögg, motsvarande 35 435 koppar och mer än 65 000 koppar Irish Coffee kommer att toppas med vispgrädde

Vi tackar Tivoli för en trevlig inbjudan till en magisk kväll. Jag ÄLSKAR att vara där ❤️. Det är ett mitt-må-bra-ställe.

Tyvärr var ALLA tåg inställda från Köpenhamn sent in på natten…. Det blev en taxi från Kastrup till Malmö och det gick på 1.600 kr. Tack för det Skånetrafiken. Jag förstår inte varför det inte går ersättningsbussar eller nåt. Jag hade inget att välja på när man står där med två trötta töser som bara vill hem.

10

Följ mig på Instagram!

@Fnulan
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00