ANNONS

Banan-keso-plättar

/

Kräks inte nu när du läser att jag ska ge dig ett recept på bananplättar eller bananpannkakor som vissa kallar det. Jag har inte kunnat äta det själv, frukt i mat är inte riktigt min grej. Jag fick ändå för mig att testa eftersom jag hade både bruna bananer och keso över där hemma. Man vet ju aldrig vad man missar om man inte testar. Mina smaklökar har förändrats efter min sockerfria period också.

Och vet du vad, dom var SKITGODA!!! Jag har till och med gjort plättarna två gånger. Så det så. Grundreceptet hittade jag på Arla men jag ändrade lite.

2 port
1 mogen banan
1 dl vaniljkeso
2 ägg
1 krm vaniljpulver
Kanel
Smör eller kokosolja att steka i

Till bananplättarna hade jag goda bär och hade kunnat tänka mig en skvätt vispad grädde om inte min mage gjort uppror efteråt.

  1. Börja med att mosa bananen ordentligt med en gaffel i en bunke.
  2. Rör ner vanilj
  3. Rör ner ägg och vaniljpulver
  4. Stek i smör eller kokosolja. Ha låg värme och låt plättarna ligga länge innan du vänder. Jag använde såna där formar till att steka ägg i.
  5. Servera med bär du gillar och strö över lite kanel.
  6. Ät direkt. Jag tror inte att det är lika gott att värma.
Bananpannkakor med keso

Andra recept kan du hitta HÄR.

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00