ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chokladdrömmen

/

Inlägg i samarbete med Destination Bornholm

YEAH choklad-fabriks-besök med Åse och hennes töser. Kan du tänka dig hur glada tjejerna blev när dom fick veta att vi skulle testa att få göra choklad? Det blev glada tjohooooo rop. Från mammorna också ska jag avslöja…
I Svaneke hittar du en chokladbutik, Svaneke Chokoladeri, som gör all sin choklad själv med (såklart) enbart ekologiska råvaror. Idag fick vi äran att besöka självaste fabriken i Nexø. Det är här ”the magic happens”

Daniel ”Bimmer” tog emot oss med öppna armar när vi kom. Han har varit i företaget sedan 2009 och är utbildad kock, så det där med smaker kan han verkligen. 2014 tog han över chokladfabriken tillsammans med Janne.

Det är underbart härligt när man träffar personer med kärleken till choklad. Daniel pratar så varmt om deras ingredienser och deras mod till att experimentera och våga utmana smaklökarna. Nu till jul är det till exempel en ”flødeboll” med smaker av clementin och kanel. SMARRIGT!

Tänk att varje liten pralin rullas för hand och därför är inte en enda lika stor som den andra. Snacka om charm och faktiskt konstnärligt!

Vi fick göra egna flødebollar och det var så himla roligt att vara med från början av processen. Allt från äggvita till en färdig kartong full med läckerbitar. Det var verkligen inte lätt 🙈

Alice och Juni (Åses fina töser) tyckte precis som mammorna att det var jätteroligt att få testa. Jag tappade ner hela min flödeboll… Jag är inte förvånad. Du ser den där i chokladbadet.

Jag gjorde mitt bästa för att ta med mig goda läckerbitar hem till Mira. Dom är inte ett dugg snygga men säkert supergoda- och gjorda med massor av kärlek. Hon fick själv välja toppingen!

Vi packade ner våra läckerbitar i fina kartonger med emblem att de var handgjorda. Nu vill vi hem och få smaka men får hålla oss ett par dagar.

I deras butiker i Svaneke och Rönne, kan du verkligen hitta ALLT i chokladväg och i alla smaker. Butikerna är direkt livsfarliga för ett chokladmonster som mig.
Det finns SJÄLVKLART flødeboller. I Skåne heter det ”gräddbullar” och i Sverige skumtoppar =).

I chokladverkstaden i Svaneke kan alla komma och titta på när den goda chokladen blir till, det är verkligen ett hantverk! För de som är intresserade och vill kan man delta på en choklad-.workshop som vi fick vi göra. Det kostar 250 danska kronor.

Om du nu blir avundsjuk på att inte du fick smaska i dig all god choklad har butiken en webshop =)

Aktuella länkar om Bornholm för dig som vill ha mer information om resmålet:
https://www.fnulan.se/category/resor/danmark/bornholm/ 

https://bornholm.info/
https://bornholm.info/app-bornholm/
Magasinet Mad & Mennesker
https://www.facebook.com/destinationbornholm
www.instagram.com/destinationbornholm
https://www.youtube.com/user/destinationbornholm1

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00